VUČIĆ SE OBRAĆA NAKON POVRATKA IZ NJUJORKA: Predsednik Srbije o svim najvažnijim temama

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostuje na TV Prva u emisiji “Prva tema”. Ovo je njegovo prvo obraćanje nakon povratka iz Njujorka, gde je juče na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija usvojena sramna rezolucija o Srebrenici.

 

Na početku emisije pušten je prilog u kojem se između ostalog vidi i isečak sa hrvatskog HRT-a u kojem se govorilo o Vučićevoj diplomatskoj pobedi u Njujorku, ali i retrospektiva Vučićevog delovanja u Njujorku. 

– Suviše je tešla tema da bismo govorili o pobedi. Mi smo u gotovo nemogućim uslovima uspeli da uradimo ono što je bilo najviše moguće za našu zemlju. Danas sam stigao. Bio je zanimljiv put. Pokvarila se struja na strani gde je trebalo da spavam u biznis klasi, pa nije radilo ništa. Bile su divne stjuardese i momci pa pomagali na sve načine. Inače mislim da je ta linija Er Srbije najbolja. 

Ističe da postoji loše tumačenje u oba entiteta BiH. 

– Mi smo se suočili sa predlogom Nemačke koji je ta zemlja najsnažnije gurala, i Analena Berbok, nema nikakve sumnje, direktno protiv vitalnih interesa srpskog naroda. Zamolio sam večeras Vulina da ne koristi argumentaciju koju je koristio u vezi sa njenim poreklom. Nemački mediji imaju pravo da rade šta hoće, mi moramo da se ponašamo odgovorno – rekao je Vučić

 

 
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *