НИС дуже од деценије помаже младе наде српске кошарке

XXII МЕЂУНАРОДНИ МИНИ-БАСКЕТ ФЕСТИВАЛ „РАЈКО ЖИЖИЋ“

фото: НИС
Свечано отварање 22. Међународног мини-баскет фестивала „Рајко Жижић“ одржано је у хали 3 Београдског сајма. Фестивал који окупља младе наде наше кошарке траје од 7. до 9. јуна, у организацији Удружења „Мини-баскет Србија“ при Кошаркашком савезу Србије. Генерални покровитељ манифестације више од деценију је компанија НИС.
Свечаном отварању присуствовали су Златко Болић, генерални секретар Кошаркашког савеза Србије, Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије, Иван Дмитријев, директор Функције за ХСЕ у компанији НИС, Раде Георгиевски, председник Удружења „Мини-баскет Србија“, као и други гости и љубитељи баскета.
„Сигуран сам да данас гледамо не само велике таленте него и будуће шампионе, како Србије, тако и светске. За НИС је ово изузетна прилика да покаже колико улажемо у развој деце и спорта. Данас имамо прилику да поред талента гледамо и како се ствара карактер и како се у игри и у спорту спроводе принципи фер-плеја, а то су све вредности које подржавамо“, навео је Иван Дмитријев, директор Функције за ХСЕ у НИС-у.
Златко Болић, генерални секретар Кошаркашког савеза Србије, истакао је да су сва деца победници, јер су ту да играју и да се друже, а Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије, нагласио је значај овог турнира у спорту којим се бави читав живот и честитао компанији НИС на показаној друштвеној одговорности.

фото/НИС

Раде Георгиевски, председник Удружења „Мини-баскет Србија“, навео је да је ова година посебна, јер је у питању и олимпијска година, а затим је захвалио НИС-у као генералном спонзору на континуираној подршци више од деценију.
На фестивалу учествују 122 екипе и скоро 2.500 деце из Србије и региона, који ће за три дана турнира одиграти више од 100 утакмица. Такмичење се одржава на шест терена у три категорије – 2014, 2015. и 2016. годиште. Уз главне терене на којима се играју утакмице, постављен је и један терен са вештачком травом, на коме се налази телескоп кош и игра се мини-баскет 3 на 3.
У сјајној атмосфери дружења, навијања и нових познанстава, приликом свечаног отварања фестивала, пехари су уручени сваком тиму, а медаље су подељене свим учесницима манифестације, чиме је свако од њих награђен за тимски дух и фер-плеј.
За време фестивала организован је и семинар за тренере под називом „Од мини-баскета до кошарке“, као и предавања за узрасне категорије рада са најмлађима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *