“САОПШТЕЊА АМБАСАДЕ САД СУ СВЕ ГЛУПЉА И НЕСУВИСЛИЈА” Председник Српске поручио – Какав О’ Брајен и његово мишљење?

 

ЈЕДИНО је релеванто шта пише у Дејтонском споразуму, а у њему пише да имовина припада ентитетима, саопштио је председник Републике Српске Милорад Додик, реагујући на одговор Амбасаде САД у Сарајеву председнику Србије Александру Вучићу.

– И тачка. Уставни суд није уставописац, већ тумач Устава. И тачка. Једном сам рекао да би било добро да Марфи прочита Дејтонски споразум. Све више ми се чини да слабо чита – навео је Додик у објави на друштвеним мрежама.

Како је додао, саопштења Амбасаде САД су све глупља и несувислија.

– Озбиљно се бринем за Марфија. Ово ни пас с маслом не би појео. Какав О’Брајен и његово мишљење? Нисмо ми потписали О’Брајен, већ Дејтонски споразум – поручио је Додик.

Америчка амбасада у Сарајеву је претходно, поводом питања председника Србије Александра Вучића где у Дејтонском споразуму пише да државна имовина припада централним властима у БиХ, саопштила да „нема потребе за поновним разматрањем правне историје и судских пресуда“ у вези са тим питањем.

Из амбасаде су се позвали на ранију изјаву помоћника америчког државног секретара Џејмса О’Брајана из фебруара, када је рекао да је „полазна тачка да имовина припада држави“, пренео је Спутњик.

(Вечерње новости)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *