ВУЧИЋ СЕ ОБРАЋА НАКОН ПОВРАТКА ИЗ ЊУЈОРКА: Председник Србије о свим најважнијим темама

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостује на ТВ Прва у емисији “Прва тема”. Ово је његово прво обраћање након повратка из Њујорка, где је јуче на Генералној скупштини Уједињених нација усвојена срамна резолуција о Сребреници.

 

На почетку емисије пуштен је прилог у којем се између осталог види и исечак са хрватског ХРТ-а у којем се говорило о Вучићевој дипломатској победи у Њујорку, али и ретроспектива Вучићевог деловања у Њујорку. 

– Сувише је тешла тема да бисмо говорили о победи. Ми смо у готово немогућим условима успели да урадимо оно што је било највише могуће за нашу земљу. Данас сам стигао. Био је занимљив пут. Покварила се струја на страни где је требало да спавам у бизнис класи, па није радило ништа. Биле су дивне стјуардесе и момци па помагали на све начине. Иначе мислим да је та линија Ер Србије најбоља. 

Истиче да постоји лоше тумачење у оба ентитета БиХ. 

– Ми смо се суочили са предлогом Немачке који је та земља најснажније гурала, и Аналена Бербок, нема никакве сумње, директно против виталних интереса српског народа. Замолио сам вечерас Вулина да не користи аргументацију коју је користио у вези са њеним пореклом. Немачки медији имају право да раде шта хоће, ми морамо да се понашамо одговорно – рекао је Вучић

 

 
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *