Безначајни ударају на неустрашиве

ДОЗЛОГРДИЛИ су, вала! – каже, уз моју нему са­гласност, један мој обично врло уздржан пријатељ.

Наставља без икакве задршке, али сада уз моју помоћ: “Свакога боговетног дана Србима и Ву­чићу прете неки од случајних и безначајних људи са ‘ва­жним’ титу­лама. Неки ли­кови са тужним и отужним, да не кажемо срамним био­графијама, који у потрази за својим идентитетом и важношћу уда­рају на Србе”.

Ево, рецимо, иза некаквога више­кратног пуцача на српство Елмедина Ко­наковића Дина, титулар­ног министра спољних послова Владе БиХ, наступа извесни Зукан Хелез, други титуларни министар одбране у Влади БиХ. Зукан је, иначе, познат по томе што су му се по БиХ при­чињавали руски војни кампови око Рогатице, што је наводно видео на снимцима које, на­равно, није ни видео ни поседовао, што је морао да јавно призна када се суочио са изјавом тужилаштва. Лагао је значи. Обојица отворено Ср­бима прете новом “Олујом” или неком другом злом судбином. Уништењем Републике Српске.

Стварно се морамо упитати да ли су ови људи, од којих је један са два месеца факул­тета, нормални?! Да ли они стварно мисле да се неко њих у Србији или било ко од Срба боји?

Нама су само додијали. Не производи то код нас било какав страх. Нама је жао што на овакав начин “помамљују” оне који су их бирали и који их подржавају и њима призивају могућа страдања. Они се угле­дају на разне Виоле из белог света, не схватајући – а како и би – које долазе и пролазе. А они нам остају ту, у суседству.

Фото: Новости

Они мисле да неку моћ могу по­зајмити од амбасадора Мајкла Марфија коме се улизују, а који када се нађе у глупој неприли­ци призива О’Брајена, правећи од њега извор међународног права! И озбиљно мисле да је Кристијан Шмит надуставна и наддејтонска институција. Већа од Савета безбедности УН.

Не изостаје ових дана ни Курти, са све својом нелегалном вој­ском и неким “дрон – бајрактари­ма”, те другим претећим наору­жањем опет уз подршку другог америчког амбасадора Џефрија Ховенијера, у Приштини.

Оканите се више ћорава посла да страшите неустрашиве! Зна­мо сви како се то увек завршавало. Него пробајте, како рече председник Србије Александар Вучић у интервјуу “Дневном авазу”, да о Балкану разговара­мо сталожено и без странаца. За своје, и опште добро.

(Вечерње новости)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *