ВУЧИЋ СЕ ОБРАЋА ИЗ ЊУЈОРКА: Показали смо како се бори за Србију

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обраћа се из Њујорка.

 
 

– Радили смо скоро два месеца даноноћно. Радили смо напорно, показали смо како се бори за Србију – рекао је Вучић. 

– У сваком националном парламенту би то морало да падне. Поносан сам на Србију.

– Ако погледате тај распоред у броју становника више од две трећине је било на нашој страни – они који су уздржани и против. Хоћу да се захвалим и Кини и Руској Федерацији, али и Емиратима. Никада ово Србија неће заборавити. Огромно хвала и нашој мађарској браћи. Словацима, Грцима, Кипранима који су се усудили да буду уздржани – рекао је он. 

Захвалио се и афричким и азијским државама које нису гласале за резолуцију. 

– Бенину, Габону, Гани, Гвинеји… Малију који је гласао пртив. Судану и Јужном Судану, Етиопуји. Маурицијусу који је био уздржан. Свакоме хвала, нашој карипској браћи. 

– У Јужној Америци колико сам видео сви су били уздржани, уз Венецуелу којој није дато право гласа. Уз нас нису били само Гвајана, Колумбија и Уругвај. Еквадор којем су данас дали право да гласа, неко је уплатио и онда су гласали против нас. И Чиле као коспонзор – навео је председник.

– Да бисте само разумели колико су их притискали све… Имате бар три земље које су натеране да буду коспонзори да потпишу, а на крају су били уздржали, али нису гласали за њих. То вам је случај са Маршалским острвима, Вануатуом, чак мислим и Соломонским острвима. Невероватно какави су притисци били и шта су им све радили. Ми смо се борили и верујем да смо својој земљи осветлали образ. 

– На жалост погрешно су радили они који су ово осмислили. Све су радили само да би поделе биле што веће и само да би унизили Србију. Ја желим да се захвалим народу. Овако уједињени, једиснтвени, овако када чинимо све заједно можемо и чуда да направимо. Ја мислим да су људи у Србији данас били поносни. Посебни поздрав нашем народу на Косову и Метохији, Србима у Републици Српској и Црној Гори. 

(В.новости)

Један коментар

  1. Јелена

    Говор Вучића у ГСУН био је добар, можда малчице преблаг.
    Али до тог наступа не би, можда, никад ни дошло да није било онолико кардиналних грешака. Његових.
    Не видим како је српски народ био јединствен у овом случају?! Да је стварно био икад јединствен, нико нам не би могао ништа…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *