ПОРАЗ ЗАПАДА ЈЕ ЕВИДЕНТАН Вучелић: Свака част Александру Вучићу, Резолуција није постигла ефекат

 

Главни и одговорни уредник Вечерњих новости Милорад Вучелић изјавио је да резолуција о Сребреници није постигла ефекат да оптужи српски народ за геноцидност.

 
 

 – Тешко је после председника Вучића, који је најзаслужнији наравно, за овај обрт који се догодио. А у чему је обрт? Прво, Србија је оклеветана, то је чињеница да је овом Резолуцијом оклеветана. Међутим, и по образложењима оних који су говорили се види да је истина до њих допрла. Нико није, наиме, користио ту аргументацију у својим обраћањима, није га додирнула та клевета о Србији као геноцидној, чак то нису ни изговарали. С друге стране УН јесу компромитоване овом Резолуцијом, али тим огромним отпором, том бројком од 107 оне показују да могу бити и боље место мего што је сад. Та Резолуција очигледно није постигла тај ефекат да оптужи српски народ за геноцидност, али је успела у нечем другом – да дестабилизује Балкан, да дестабилизује и Босну и Херцеговину и Црну Гору и биће ту и даље узнемирења. Значи, то је био њен неки прави циљ, отприлике и то је несумњиво постигнуто. Имамо у току предлог Владе Републике Српске да преда предлог за раздруживање, имамо немире у Црној Гори ма колико они били велики-невелики.

Ту је најпроблематичније што је Црна Гора преко два амандмана упала у једну заједничку, манипулативну, мрежу у коју су многи насели. 

Али пораз Запада је евидентан, Та слика света, тај однос снага који је дефинитно поремећен. Ми то знамо по неким другим показатељима. Тај западни начин политике, та западна доминација се, очито, окончава. Показује се да се вреди борити. Тај ресурс НЕ  је увек велики. 

Србија је искористила и углед који је стварала политиком мира и дипломатским вештинама. Свака част Александру Вучићу који у тој ствари апсолутно предњачи.

Наравно, лоша ствар остаје да је та Резолуција сада на тај начин усвојена и то сигурно није нешто што је добро и чему треба да се радујемо. То ће бити злоупотребљавано и коришћено много. Можемо очекивати разне злоупотребе и тешкоће због ове Резолуције – казао је Вучелић гостујући на ТВ Пинк.

 
 

3 коментара

  1. LEON RADIC ZENICA BiH

    CRNA GORA JE SKOLSKI PRIMJER KAKO ZAPAD EKONOMIJOM VLADA SVIJETOM. EKONOMSKI BIJEDNICI POPUT CRNE GORE ZIVE OD ZAPADNIH KREDITA.

  2. Јелена

    Не дај Боже, да нас – неким чудом – експресно приме у ЕУ, Србија би била дужна да у своје школске уџбенике унесе, лепо образложене, текстове о сопственој “геноцидности”, а њени житељи би морали да подлежу казненим мерама ако то негирају. Што је већ незамислива ситуација!
    Закључак се сам намеће: треба се, коначно, јавно и званично одрећи ћоравог посла – пута без алтернативе у ЕУ. Одмах!

    Без обзира што је Америка (са пришипетљама и онима који су били приморани уценама) однела Пирову победу, то се, ипак, рачуна као победа, са свим импликацијама које ће тек уследити. За некога ко је изгубио сваки стид и критеријуме о себи (Америка), преседан у вези са изгласавањем простом већином је тек једна ситница која ће се брзо заборавити. А сви они који су били уздржани, могли су унапред да знају какав ће бити исход код сишавших са ума, па да гласају “за” – ако су пријатељи…

    И шта сад? ОДМАХ, стварно подићи главу и бринути једино о својим интересима, у шта спада и покретање питања геноцида над Србима у два светска рата, у Јасеновцу, у НДХ, “Олуји”. Увести обавезу служења војног рока – че-му “Рафали” ако нема пилота; тенкови – ако за њих (и све остало савремено наоружање) нема обучених руковалаца, итд.итд. Најурити из Србије све НВО које раде субверзивно па још о нашем трошку. Затражити пријем у БРИКС. Прекинути све преговоре у Бриселу на бази Бриселског споразума јер су чиста бесмислица…

    Вучић је обећао да ће у ГСУН ићи уздигнуте главе, – знао је какв је исход једино могућ – а био је видно скрхан и ПОГНУТЕ главе, на крају седнице. Горе главу, Вучићу! Поносно, без дефетизма и додворавања! У питању је понос нације и њен опстанак.

  3. Јелена

    И једна исправка: Стрељаних жртава, Вучићу, није било преко 8000 – не верујем да то не знаш! То је надуван број, уопште, а стпани су, у тај надувани број, и живи и умрли од болести – било кад,, и борци погинули у борбама – то се морало нагласити. Без обзира да ли је узалуд! Пропуст???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *