ПЕЧАТ НЕДЕЉЕ

ПАТРИЈАРХ КИРИЛ: КРАЈЊИ ЦИЉ ЈЕ „ДИГИТАЛНО РОПСТВО“

Његова светост патријарх московски и целе Русије Кирил рекао је да је за Цркву категорички неприхватљива тотална контрола над људима уз помоћ дигиталних технологија. Речима из Светог писма упозорио је на долазак „изузетног човека“ који ће понудити „картице“ за лагодан и удобан живот као мамац како би народ прихватио дигитално ропство.
„Тотална контрола над људском личношћу и читавим народима је крајњи циљ оних који промовишу и намећу нам различита нова дигитална помагала“, упозорио је у божићном интервјуу за ТВ канал „Русија 1“ патријарх московски и целе Русије Кирил.
Предстојатељ Руске православне цркве рекао је да је „дигитално ропство“, прикривено „добрим намерама“, очигледни знак краја света, и да је о томе речено у Књизи откровења.
„На чело човека биће утиснут жиг антихриста, и без тог жига неће се моћи ни куповати, ни продавати, ни учествовати у било каквим друштвеним односима, човек ће бити осуђен на пропаст“, цитирао је патријарх Кирил Свето писмо.
„Долазак антихриста биће пропраћен доласком изузетног човека који ће захваљујући својој супериорној интелигенцији и способности да утиче на људе бити способан да изведе човечанство из криза у које је оно запало. Тај човек ће понудити: да би из наших живота нестао било какав криминал, хајде да се руководимо тиме да сваки човек добије некакав кључ ка свему што му је потребно. На пример, то може бити картица – када је прислоните, добијате приступ намирницама, образовању, а ако те картице нема, све се губи“, објаснио је патријарх Кирил.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *