ОДЛОЖЕНО ГЛАСАЊЕ О РЕЗОЛУЦИЈИ О СРЕБРЕНИЦИ: Неће бити пре 6. маја, амбасадор БиХ при УН навео разлог

ГЕНЕРАЛНА скупштина УН је 2. маја требало да се изјасни о резолуцији о Сребреници, али је гласање одложено, потврдио је амбасадор Босне и Херцеговине при УН-у Златко Лагумџија.

 

– У овом тренутку знамо да седница неће бити 2. маја, због тога што данас шаљемо текст резолуције на ревизију, уколико земље чланице УН имају још неке предлоге на текст. Генерална скупштина ће бити сигурно након 6. маја, зависно од распореда седница, што ћемо знати у уторак – рекао је Лагумџија.

– И мисија БиХ у УН је учествовала у овој одлуци, како би се онима којима треба времена или онима који су спремни на веће разумевање текста резолуције, да су као група пријатеља и спонзора резолуције отворени за даље консултације – додао је.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић рекао је да је имао озбиљне и важне разговоре у Њујорку са представницима бројних земаља о резолуцији о Сребреници и оценио да су “многи људи свесни, како год гласали, да ово нема везе са правдом и међународним правом већ политиком и геополитичким односима”.

Вучић је новинарима у Њујорку рекао да су Немци “коловође” и ти који воде кампању у УН и ван и убеђују све који нису убеђени да би требало да гласају за резолуцију, да гласају како би остали у добрим односима са светским силама.

 
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *