PEČAT NEDELJE

PATRIJARH KIRIL: KRAJNJI CILJ JE „DIGITALNO ROPSTVO“

Njegova svetost patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril rekao je da je za Crkvu kategorički neprihvatljiva totalna kontrola nad ljudima uz pomoć digitalnih tehnologija. Rečima iz Svetog pisma upozorio je na dolazak „izuzetnog čoveka“ koji će ponuditi „kartice“ za lagodan i udoban život kao mamac kako bi narod prihvatio digitalno ropstvo.
„Totalna kontrola nad ljudskom ličnošću i čitavim narodima je krajnji cilj onih koji promovišu i nameću nam različita nova digitalna pomagala“, upozorio je u božićnom intervjuu za TV kanal „Rusija 1“ patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.
Predstojatelj Ruske pravoslavne crkve rekao je da je „digitalno ropstvo“, prikriveno „dobrim namerama“, očigledni znak kraja sveta, i da je o tome rečeno u Knjizi otkrovenja.
„Na čelo čoveka biće utisnut žig antihrista, i bez tog žiga neće se moći ni kupovati, ni prodavati, ni učestvovati u bilo kakvim društvenim odnosima, čovek će biti osuđen na propast“, citirao je patrijarh Kiril Sveto pismo.
„Dolazak antihrista biće propraćen dolaskom izuzetnog čoveka koji će zahvaljujući svojoj superiornoj inteligenciji i sposobnosti da utiče na ljude biti sposoban da izvede čovečanstvo iz kriza u koje je ono zapalo. Taj čovek će ponuditi: da bi iz naših života nestao bilo kakav kriminal, hajde da se rukovodimo time da svaki čovek dobije nekakav ključ ka svemu što mu je potrebno. Na primer, to može biti kartica – kada je prislonite, dobijate pristup namirnicama, obrazovanju, a ako te kartice nema, sve se gubi“, objasnio je patrijarh Kiril.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *