ВУЧЕЛИЋ: Ако кога можемо повезати с геноцидом, онда можемо Немце

foto Pink

Mилорад Вучелић, главни и одговорни уредник “Вечерњих новости”, у јутарњем програму на ТВ Пинк коментарисао је Резолуцију о Сребреници која има за циљ да српски народ прогласи геноцидним.

– Ако кога можемо повезати с геноцидом, онда можемо Немце. Сасвим сигурно можемо повезати Немце који, како чујемо од председника Вучића, највише инсистирају, као спонзори, на тој Резолуцији. Не прихватају одлагање и инсистирају даље на томе. Ова Резолуција нема никакав други смисао него да сатанизује српски народ и да доведе Дејтон у питање. Овом резолуцијом се врши ревизија историје – рекао је Вучелић.

Вучелић истиче да у историји Србије није било тако активне борбе наше дипломатије као сада.

– Хтели ми то или не, они нас доживљавају као мале Русе. И доживљавају дешавања у Србији и Републици Српској као, што би рекли Хрвати, “бојишницу украјинског фронта”. С друге стране покушавају да компензују политику сатирања муслимана по свету на једном подручју и то на штету. Да би прикрили и Газу.

Он истиче да се Србија активно бори против резолуције: – Овде је у питању активна самоодбрана. Ја нисам видео активнију самоодбрану. Ја верујем да је чак могућ повољан исход и због Кине и због Русије и због наше активности. То је велика иницијатива самоодбране. Запад ни са ким не сарађује у доброј вери.

Он је подсетио на Мински споразум и да је превару око тога признала чак и бивша канцеларка Немачке Ангела Меркел.

– Мени импонује наша борба против Резолуције, јер сама борба носи заштиту наше части. Нисмо без зрна барута погинули и можда нећемо погинути.

Коментаришући изјаве Владете Јанковића и Павла Грбовића каже:

– Мени је то очекивано од њих. Лоше вести по Србију се претварају у добре вести по њих. Они у свакој нашој несрећи виде прилику за себе. То је аутошовинистичко вођење политике. Има људи који су глупи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *