ДОБРОДОШЛЕ ХОМОСЕКСУАЛНЕ ЛАКРДИЈЕ

Зашто су се медији, телевизије, академски и новинарски дискурси намерили да промовишу трансродну фигуру? Капитал има за циљ уништење породице: не жели солидарне заједнице, већ само потрошачке атоме (…) Као што је Маркс рекао, свака идеологија има своју шифру прикривања своје суштине и представљања себе као природне. Овде је циљ уништити људску природу и заменити је ситном прашином атома без идентитета којом се може неограничено манипулисати путем рекламе и капитала

Данас је изузетан подухват бити нормалан. Хегел то није рекао већ Лућо Дала. И био је у праву. Један доказ међу многима је следећи. Девојка на Универзитету у Парми доји бебу. Гест нежне хуманости природног живота. А шта се дешава? Девојка је удаљена из зграде: „Може да узнемири студенте.“ То је надреално образложење (таман и да студенти имају десет година). Али подразумева се да су хомосексуалне лакрдије добродошле. Не да се толеришу већ да су добродошле: и поздрављене су као суштински еманципаторне. Циљ је јасан: уништити примарну социјализацију породице, наметати парадигму потрошача похоте без корена. Уништити природни лик оца и мајке да би се наметнуо аполидни бесполни појединац, без полне одређености и без историје, а који се остварује у грчевитој потрошњи робе.
Упечатљива је чињеница да се у Европској унији, у којој постоје велика стопа незапослености и етичке трагедије попут Грчке, предност даје грађанским правима, која су само маска за небављење социјалним правима. Људи, хомо или хетеро, морају имати могућност да имају посао, образовање, здравство… Апсурдно је да им је данас формално загарантовано право на склапање брака, али да за то материјално немају могућност. То су све ствари које служе да одврате пажњу, оружје за масовно одвлачење пажње. Веома се залажем за свако умножавање права. Али овде циљ нису права хомосексуалаца, која су неоспорна, већ уништавање идеје о браку. Капитал има за циљ уништење породице: не жели солидарне заједнице, већ само потрошачке атоме. То је сложен проблем, али склон сам мишљењу да дете има право на оца и мајку. Јер, као што је Маркс рекао, свака идеологија има своју шифру прикривања своје суштине и представљања себе као природне. Овде је циљ уништити људску природу и заменити је ситном прашином атома без идентитета којом се може неограничено манипулисати путем рекламе и капитала.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.