Лажне вести – Зашто поједини медији сеју смутњу у нашој јавности?

Понеки неопрезни а лаковерни читалац „Блица“ доспео је ових дана у озбиљну опасност да се забрине за будућност руско-српских односа због руске намере да изда Србију.
„Најава шокантног преокрета: Путин ће признати Косово као услугу Трампу“, информисао је „Блиц“ Србију својом насловном страном у понедељак 23. јануара. Да би у уторак, новом насловном страном, наставио да информише: „Иза кулиса нових односа Русије и Америке: Косово је пион ког ће Путин жртвовати.“
„Блицове“ категоричке тврдње, без икаквог кондиционала дакле („Путин ће признати/жртвовати Косово“, без опрезног „можда“ или „могао би“), сигурно су засноване на чврстим и поузданим изворима из самог срца Кремља, из кабинета Владимира Путина или шефа тог кабинета Антона Едуардовича Вајноа? Не. Све је засновано на речима Мери Дејевски, бивше дописнице из Москве и колумнисткиње „Индепендента“ која је једна од преко 1.000 представника из 63 земље на Валдајском форуму у Русији, што је занимљива референца, али не и гаранција да новинарка Дејевски ишта зна о ономе што се одлучује иза зидина Кремља.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *