Почетна / БРОЈ 365 / ЗЕЛЕНЕ СТРАНЕ – Како умирити бунтовника

ЗЕЛЕНЕ СТРАНЕ – Како умирити бунтовника

Пише Мара Кнежевић Керн
Крајњи циљ система је да сваку побуну оквалификује као ментални поремећај, о чему сведочи монструозна дијагноза под ставком ОDD којом се жигошу „пркосни“ појединци склони критици власти

Репресивни систем глобалне контроле показао је изузетну инвентивност, замењујући силу оружја силом „експертских тимова“ наоружаних законским и подзаконским актима за умиривање плебса.

Како то функционише у пракси, показује случај амбициозног тексаског политичара Џејсона Вилалбе, подносиоца предлога за увођење још једног у низу орвелијанских прописа (H. B. 985) којим се овлашћује школска управа да шаље ученике на психолошки скрининг, уколико наставници закључе да дете има поремећај менталног здравља. Операција „умиривање бунтовника“ почива на кооперацији „савесних“ васпитача и просветних радника, који детектују неприлагођено дете чије понашање „одскаче од друштвеног стандарда“, уз обавезу пријављивања „случаја“ локалном центру за социјалну бригу.

 

ГОЛГОТА НЕПРИЛАГОЂЕНИХ

На том пункту почиње голгота „неприлагођених“, који се предају у руке професионалаца обучених за рутинску операцију „психијатријска обрада“. Родитељи имају прилику да у року од 30 дана дају сагласност за добровољну предају детета, а некооперативност подразумева санкције: избацивање из школе. Док не добије сертификат психијатра да није опасно по себе и друштво, дете ће, према замисли уваженог Вилалбе, похађати „алтернативну школу“. Вилалба се прославио доношењем Закона о обавезној вакцинацији, као и Закона о забрани снимања полиције током интервенције против грађана.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *