Дачић и Вучић замолили представнике „Друге Србије“ да их више не хвале

Београд, 27. 2. 2013 (Бе92) – Премијер Ивица Дачић и његов заменик Александар Вучић упутили су данас депешу на адресу „Друга Србија, Србија“ у којој се изражава захвалност на бујици похвала на њихов рачун у последње две недеље, али истовремено и молба да представници ове у свету више него кредибилне групације убудуће то не чине.
У депеши се наводи да би толика количина похвала која долази од стране ових у српском народу не баш популарних људи могла људе да доведе до закључка да с њиховом политиком, нарочито у односу на Косово нешто није у реду, а све је више него у реду. Не само да је у реду него је одлично, јер да није одлично, не би толико муњевито растао рејтинг ових двају политичара. И не би све новине грмеле о томе како су они успешни и да се с њиховим доласком на власт све преокренуло набоље и да се сад у Србији много боље живи, што може да потврди сваки грађанин Србије.
Ову депешу поздравиле су све патриотске снаге у земљи које су се увериле да је једини прави пут Србије онај који тренутно спроводи Влада Србије – у ЕУ по сваку цену јер је то једина гаранција да ће све бити како треба и да ће наши вековни непријатељи преко ноћи постати наши пријатељи захваљујући овако мудрој политици. Из истих кругова се чује да ће на овај начин Србија добити и дуго прижељкивану наклоност Вашингтона, што је до пре само неколико месеци деловало немогуће. Уосталом, од Немачке у замену за све што је она од нас тражила Влада је већ добила оно што је тражила – и одрешене руке да влада како јој воља и дневник „Блиц“ и недељник „Нин“ и могућност да управља јавним сектором по својој вољи. Немачки захтеви се чак ни не спомињу ни у једној вести, тако да се претпоставља да су потпуно безначајни.

Удружење крава Србије прети штрајком глађу

Суботица, Београд, 26. 2. 2013. (Бе92) – Удружење крава Србије (УКС) запретило је на јучерашњој конференцији за новинаре одржаној у просторијама суботичке млекаре да ће, уколико не престане медијска хајка на њих и њихово млеко, ступити у колективни штрајк глађу.
Како је истакла Белка Говедарски из села Обзир из околине Сомбора, иначе портпаролка овог удружења, прашина која се подигла око наводне неисправности њиховог млека којим хране читаву Србију, остварују приходе који вишеструко премашују скоро све друге гране привреде и запошљавају преко 150.000 људи. Досегла је толике размере какве се у српском друштву не памте.
„Више од две седмице прича се о прекомерном присуству афлатоксина у нашем млеку не само у медијима, него и међу становништвом, у толикој мери да ми од тога више не можемо нормално ни да се хранимо. Ми можемо само да вам гарантујемо да се у нашој исхрани ништа није променило у последњих 20 година најмање, па је самим тим нелогично да се повећало присуство афлатоксина у нашем млеку. Онај ко је пласирао ову измишљотину, слутимо, учинио је то да би се приступило масовном клању наших чланица“.
Председница УКС-а, Шаруља Милакара-Биковић, истакла је да ће све чланице удружења, почев од 30. фебруара ступити у колективни штрајк глађу уколико кампања о наводној затрованости млеком не престане. „Ми ионако не можемо ништа да једемо због депресије и тешког психичког стања у којем се налазимо после неоснованих и тешких оптужби којима смо свакодневно изложене“.
УКС иначе броји преко пола милиона чланица. Још око 200.000 крава припада синдикату Демократске српске краве (ДСК), који овај протест није подржао.
На крају конференције којој је присуствовало стотинак новинара из земље и иностранства из редова људи, али и немали број стоке, нарочито из редова оваца и коза, истакнуто је да би најављени штрајк глађу српских крава могао да доведе не само до потпуне несташице млека него и до потпуног колапса српске привреде.
Покрајински министар за пољопривреду Горан Јешић поводом овог догађаја је изјавио да су краве изманипулисане и да ће против њих и њихових налогодаваца бити поднета кривична пријава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *