Dačić i Vučić zamolili predstavnike „Druge Srbije“ da ih više ne hvale

Beograd, 27. 2. 2013 (Be92) – Premijer Ivica Dačić i njegov zamenik Aleksandar Vučić uputili su danas depešu na adresu „Druga Srbija, Srbija“ u kojoj se izražava zahvalnost na bujici pohvala na njihov račun u poslednje dve nedelje, ali istovremeno i molba da predstavnici ove u svetu više nego kredibilne grupacije ubuduće to ne čine.
U depeši se navodi da bi tolika količina pohvala koja dolazi od strane ovih u srpskom narodu ne baš popularnih ljudi mogla ljude da dovede do zaključka da s njihovom politikom, naročito u odnosu na Kosovo nešto nije u redu, a sve je više nego u redu. Ne samo da je u redu nego je odlično, jer da nije odlično, ne bi toliko munjevito rastao rejting ovih dvaju političara. I ne bi sve novine grmele o tome kako su oni uspešni i da se s njihovim dolaskom na vlast sve preokrenulo nabolje i da se sad u Srbiji mnogo bolje živi, što može da potvrdi svaki građanin Srbije.
Ovu depešu pozdravile su sve patriotske snage u zemlji koje su se uverile da je jedini pravi put Srbije onaj koji trenutno sprovodi Vlada Srbije – u EU po svaku cenu jer je to jedina garancija da će sve biti kako treba i da će naši vekovni neprijatelji preko noći postati naši prijatelji zahvaljujući ovako mudroj politici. Iz istih krugova se čuje da će na ovaj način Srbija dobiti i dugo priželjkivanu naklonost Vašingtona, što je do pre samo nekoliko meseci delovalo nemoguće. Uostalom, od Nemačke u zamenu za sve što je ona od nas tražila Vlada je već dobila ono što je tražila – i odrešene ruke da vlada kako joj volja i dnevnik „Blic“ i nedeljnik „Nin“ i mogućnost da upravlja javnim sektorom po svojoj volji. Nemački zahtevi se čak ni ne spominju ni u jednoj vesti, tako da se pretpostavlja da su potpuno beznačajni.

Udruženje krava Srbije preti štrajkom glađu

Subotica, Beograd, 26. 2. 2013. (Be92) – Udruženje krava Srbije (UKS) zapretilo je na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama subotičke mlekare da će, ukoliko ne prestane medijska hajka na njih i njihovo mleko, stupiti u kolektivni štrajk glađu.
Kako je istakla Belka Govedarski iz sela Obzir iz okoline Sombora, inače portparolka ovog udruženja, prašina koja se podigla oko navodne neispravnosti njihovog mleka kojim hrane čitavu Srbiju, ostvaruju prihode koji višestruko premašuju skoro sve druge grane privrede i zapošljavaju preko 150.000 ljudi. Dosegla je tolike razmere kakve se u srpskom društvu ne pamte.
„Više od dve sedmice priča se o prekomernom prisustvu aflatoksina u našem mleku ne samo u medijima, nego i među stanovništvom, u tolikoj meri da mi od toga više ne možemo normalno ni da se hranimo. Mi možemo samo da vam garantujemo da se u našoj ishrani ništa nije promenilo u poslednjih 20 godina najmanje, pa je samim tim nelogično da se povećalo prisustvo aflatoksina u našem mleku. Onaj ko je plasirao ovu izmišljotinu, slutimo, učinio je to da bi se pristupilo masovnom klanju naših članica“.
Predsednica UKS-a, Šarulja Milakara-Biković, istakla je da će sve članice udruženja, počev od 30. februara stupiti u kolektivni štrajk glađu ukoliko kampanja o navodnoj zatrovanosti mlekom ne prestane. „Mi ionako ne možemo ništa da jedemo zbog depresije i teškog psihičkog stanja u kojem se nalazimo posle neosnovanih i teških optužbi kojima smo svakodnevno izložene“.
UKS inače broji preko pola miliona članica. Još oko 200.000 krava pripada sindikatu Demokratske srpske krave (DSK), koji ovaj protest nije podržao.
Na kraju konferencije kojoj je prisustvovalo stotinak novinara iz zemlje i inostranstva iz redova ljudi, ali i nemali broj stoke, naročito iz redova ovaca i koza, istaknuto je da bi najavljeni štrajk glađu srpskih krava mogao da dovede ne samo do potpune nestašice mleka nego i do potpunog kolapsa srpske privrede.
Pokrajinski ministar za poljoprivredu Goran Ješić povodom ovog događaja je izjavio da su krave izmanipulisane i da će protiv njih i njihovih nalogodavaca biti podneta krivična prijava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *