Подмладак ДС-а мења име у „Ђитлер југенд“

Београд, 13. 8. 2013. године (Бе92) – Демократска омладина Србије, односно подмладак Демократске странке одлучио је на данашњој годишњој скупштини да промени име у „Ђитлер југенд“.
Ово је једна од хитних одлука које су донете на данашњем заседању. Како се наводи у саопштењу ове организације младих, до промена имена је дошло због лакшег и уочљивијег мапирања ове асоцијације у медијима и друштву.
Како је навела Јована Јовановић, једна од иницијатора ове идеје, предуго овај подмладак једне тако велике странке тавори на маргинама, медији чак ни не преносе њена саопштења, јер је бркају са подмлатком ДСС-а, Домом омладине у Београду, СКОЈ-ем, Савезом социјалистичког радног народа Србије и још неким другим организацијама. Назив „Ђитлер југенд“ је свакако нешто што ће медији много брже упамтити и неће бити дилеме о коме се ради. Јовановић је такође нагласила да „Ђилас југенд“ не би било довољно јасно зато што председник ДС-а није довољно популаран под својим правим именом и презименом колико под тим својим надимком.
„Нама је помало жао што име Драган Ђилас људи више везују за председника Кошаркашког савеза Србије него за председника наше велике странке и градоначелника Београда. Иако је реч о истој особи, у народу је овај човек кад се везује за име странке и за место градоначелника много познатији под називом Ђитлер, и то је нешто што сви морамо прихватити. Уосталом, ту малу игру речи која је очигледно народна умотворина, искористили смо да себи наденемо овај назив који ће свакако скренути пажњу медија на нас.“
На овој седници подржано је и потписивање Бриселског споразума чиме су утрте стазе ка путу у Европу, али су млади подвукли да није било потребе да Вучић и Дачић отворено признају да је то значило признавање Косова, као што је њихов председник у почетку предлагао пошто је већина у Србији тај споразум прихватила.
„То су само бројке“, истакла је Јовановићева и додала да Србији ништа не стоји на светлом и раскошном уласку у фантастичну Европску унију до 2025. године докле год је Демократска странка у опозицији или на власти, свеједно.
Овај подмладак наставиће сарадњу са великим корпорацијама у Србији тако што ће своје чланство уступати у сврхе маркетинга и слично.

Уводи се забрана продаје кафе између 6 ујутру и 10 увече

Београд, Нови Сад, 12. 8. 2013. године (Бе92) – На заједничкој седници градоначелника Новог Сада и Београда договорено је да се обустави продаја кафе током дана. Ова проевропска иницијатива донета је због заштите грађана и све већег броја удеса и несрећа у саобраћају који се догађају дању.
„Имамо податке да је откако је уведена забрана продаје алкохолних пића ноћу истовремено порасла стопа саобраћајних несрећа дању због претераног конзумирања кафе и осталих производа који садрже кофеин. Стога смо одлучили да обуставимо продају кафе дању. Они који баш морају да пију кафу код куће, а не у кафићима, где је за то и место, нека је купују у драгсторима ноћу“, изјавила је Слађана Којадиновић, омбутсманка за град Нови Сад и председница Женског кошаркашког савеза Војводине.
Продаја кафе ће се и ноћу одвијати под присмотром камера и радника обезбеђења. Наиме, постоје информације да поједини грађани попију и по три шољице кафе дању, а неки то чак чине и ноћу чиме ремете сан и себе и своје околине, те ће задатак надлежних бити да нико не сме да купи више од 100 грама домаће кафе или 70 грама инстант кафе ноћу. Координацијом служби биће онемогућено куповање кафе у два или више драгстора током исте ноћи.
Поносни на ову своју оригиналну одлуку, градоначелници два највећа града у Србији с поносом су изјавили да ће се појавити у наредном издању популарне телевизијске емисије „Утисак недеље“.


4 коментара

  1. Uvodjenje OVE personifikacije je bilo samo pitanje dana kada će se deklarisati KAO TAKVI /asocijacija je neminovna/. Patriotski opredeljenim Srbima je čudno – zašto su čekali trinaest godina da se tako RAZGOLITE? Možda niste imali “kristalnu noć” ali ste imali “čadjavu skupštinu”. Metodi isti a omladina NEUPOTREBLJIVA!

  2. A gde nestade satiricna rubrika s laznim vesima Pavla Cosica?

  3. Što joj se snilo, što joj bilo milo, to joj se i ostvarilo!(U zemlji Srbiji,Jovani Jovanović i podmlatku Demokratske stranke).Takvo imenovanje , sa nedvojbeno,fašističkim predznakom, danas bi bilo istog momenta zabranjeno u svakoj drugoj živoj državi na svetu, pa i u Nemačkoj!

  4. … doslo je vreme da se svako pokaze. A kad to vreme istekne, i svi se bez izuzetka razotkriju, onda dolazi vreme ciscenja od svakakog drustvenog otpada. A to je vreme cini mi se veoma blizu. I bice to silno vreme, nevidjeno od postanka sveta, ne samo u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.