У Европској унији уводи се повечерје у 22 часа

Стразбур, 31. 7. 2013. (Бе92) – На данашњем заседању Европског парламента у Стразбуру одлучено је да се у свим земљама Европске уније уводи гашење светла и легање у кревет тачно у десет сати увече. На иницијативу аустријских и литванских посланика који су предлог овог закона саставили још у јануару, Парламент је тесном већином гласова прихватио овај закон.
Закон је састављен по угледу на слична правила службе у војсци. У свим местима диљем Европе чуће се умирујући звуци које ће испуштати сирене за узбуњивање и који ће трајати тачно један минут. Грађани ће за то време бити обавезни да угасе светла и легну да спавају.

Будући да је дискусија око овог закона у ЕП била прилично бурна, нису прошле све одредбе овог закона. На пример, прихваћен је амандман италијанских и шпанских посланика да грађани не морају одмах да заспе, него ће бити довољно да само затворе очи и да се праве да спавају. Исто тако, локални органи реда неће имати право да проверавају да ли грађани заиста спавају или се само праве. Другим речима, довољно ће бити само угасити светло и лећи у кревет. Буђење ће се исто обављати оглашавањем сирена, а на градовима и местима је да одлуче хоће ли то бити у шест или седам ујутру.
Овај закон важи и за бескућнике којих у ЕУ има подоста. Било да спавају испод мостова или у напуштеним кућама, и они ће своје петролејке и свеће морати да угасе кад се огласи сирена.
Није прошло ни два сата откако је овај закон изгласан а већ се огласио председник Кошаркашког савеза Србије и градоначелник Београда Драган Ђилас рекавши да је овај закон фантастичан и да ће бити примењен и у Београду без обзира што Србија није чланица ЕУ.
„Овај закон је напросто фантастичан“, изјавио је Ђилас „На овај начин престају све активности јавних служби током ноћи, Београђани ће моћи мирно да спавају, а напокон ће престати банчење у ситне ноћне сате које изазива трауме и несреће великих размера“.

Министар Обрадовић поднео тинто оставку

Београд, 30. 7. 2013. (Бе92) – Министар просвете и науке и заменик председника СПС-а данас је поднео тинто оставку на ово министарско место. Наиме, након бурних протеста научних синдиката и радника до којих је дошло због поништавања мале матуре, али и због низа дискриминационих одредаба према научним радницима, министар Жарко Обрадовић самоиницијативно је поднео тинто оставку. Он је, како се наводи у саопштењу СПС-а, ово учинио на сопствену одговорност и по сопственој савести, али уз објашњење које је давао и раније – да му није јасно шта је згрешио и зашто се то од њега тражи.
У саопштењу СПС-а наводи се да тинто оставка није исто што и бланко оставка на коју су политичари и медији навикнути. Наиме, реч је о новој пракси у политичком животу. Док бланко оставка значи празан папир уз потпис министра, тинто оставка значи управо супротно – написан текст оставке али без потписа министра. Да би тинто оставка постала важећа, потребно је да министар накнадно упише свој потпис, на шта га ништа не обавезује осим сопствене савести или комплетног урушавања просветног и научног система у земљи.


4 коментара

  1. Koliko su besni i naznaju sta ce sa sobom ovi iz EU. vidi se po tolikoj drskosti da narodu odredjuju kada ce na spavanje i ustajanje_! Pa zar je to uopste normalno??????Zar je narod za njih vlasnistvo robova????? Po ovom zakonu izgleda da jeste.
    A sto se tice Djilasa neka on ODMAH uvede u svoju kucu i ostala vlasnistva kao probu! Sto se nas tice hvala svevisnjem da ga vise ne gledamo ma ko god drugi da dodje sem ON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

  2. I onda ce neko da nam prica kako je sve to zavera – NWO , totalna kontrola i sve ostalo … Ovca mirno pase , misli da je slobodna …

  3. Nije prava vest, a neki se vec napalili.

  4. Koji neki se već napalili? To je bilo pre sedam godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.