БАЈДЕН ОПТУЖУЈЕ ПУТИНА: “Постоји јасан знак да разматра коришћење биолошког и хемијског оружја”

Председник САД Џозеф Бајден изјавио је да постоји јасан знак да председник Русије Владимир Путин разматра коришћење и биолошког и хемијског оружја у Украјини.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Он је рекао да Русија можда планира да изведе сајбер напад на САД и позвао је извршне директоре америчких компанија да заштите своја предузећа од сајбер напада и инвестирају у сајбер безбедност, пренео је Ројтерс.

Руске оптужбе да Кијев има биолошко и хемијско оружје су лажне и указују да руски председник Владимир Путин размишља да их и сам употреби у свом рату против Украјине, поручио је амерички председник Џозеф Бајден, без навођења доказа за своје тврдње.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

Он је рекао да је Путин “притеран уза зид” и да сада износи лажне оптужбе, укључујући и тврдњу да “САД имају биолошко и хемијско оружје у Европи”, што, како је навео амерички председник, “једноставно није тачно“, преноси Ројтерс.

– Они такође сугеришу да Кијев има биолошко и хемијско оружје у Украјини. То је јасан знак да Путин размишља о употреби и једног и другог – нагласио је Бајден.

Прочитајте и:

ЛИТВАНЦИ НАМ ПРЕТЕ САНКЦИЈАМА ЗБОГ РУСИЈЕ: Ландсбергис поменуо Србију током састанка Савета ЕУ

УКРАЈИНСКИ ДОКТОР МЕНГЕЛЕ: “Наредио сам да руске заробљенике кастрирају – они су бубашвабе, а не људи”

ТО ЈЕ ЗАЈЕДНИЦА ПОЛИТИЧКИХ ИМБЕЦИЛА! Медведев о најавама Пољске да ће “дерусификовати привреду”

Овим изјавама су поновљене претходне тврдње званичника у Вашингтону и савезничким земљама, који су оптужили Русију за ширење недоказаних навода да Украјина има програм биолошког оружја, што је, како је речено у Москви, могући увод у потенцијално покретање биолошких или хемијских напада од стране Кијева.

Руско министарство одбране оптужило је Украјину, без пружања доказа, за планирање хемијског напада на сопствени народ, што би се искористило као повод да се оптужи Москва да користи хемијско оружје у својој војној операцији која је почела 24. фебруара.

Раније овог месеца, амерички саветник за националну безбедност Џејк Саливен разговарао је са Николајем Патрушевом, секретаром руског Савета за безбедност, упозоравајући га на последице “могуће руске одлуке да употреби хемијско или биолошко оружје у Украјини”, а Бела кућа није прецизирала о каквим мерама је реч, наводи Ројтерс.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ

Један коментар

  1. Ово је истина, таман толико колико је била истинита и тврдња Буша старијег да Ирак има средства за масовно уништења, док је у руци држао епрувету са некаквим прахом, као крунски доказ. Па уништише Ирак! А после – кад нису понудили никакав опипљив доказ – ником ништа. Па, некажњени, наставише уништавање…
    Заиста, само наивни могу да верују Американцима! Како им није мука од толиких сопствених лажи!

    Мајке ми, немамо биолошке лабораторије, поручује Бајден наивном свету. Упркос досадашшњим догађањима – агресивним вршљањима по планети, па и корорна вирусу и пандемији страха, што је све њихово дело и пробни балон за још горе ствари. Упркос ономе што су Руси нашли у Украјини – али ко да чује Русе кад су под савршеним медијским ембаргом! Упркос подацима који постоје и говоре које су све лабораторије новцем америчке државе поотваране широм света. То су чињенице… Али медији играју своју нечасну улогу, а плиткоумни и опседнути мржњом – верују, или, користећи прилику, у мутном лове за себе, за свој престиж и доминацију, меркајући успут туђа блага. Иако је лако сабрати два и два, уз само мало памети и логике. И тако, све до сопствене пропасти…
    Бајден говори оно што му шапућу они који су га, изборним марифетлуцима, и довели на власт. Он, поприлично сенилан, да им није од користи баш такав (тј. само да уме да стави потпис тамо где треба) не би могао да доспе на тако висок положај. У њему се огледа сва беда САД…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *