ЛИТВАНЦИ НАМ ПРЕТЕ САНКЦИЈАМА ЗБОГ РУСИЈЕ: Ландсбергис поменуо Србију током састанка Савета ЕУ

Габриелиус Ландсбергис
Фото: Јутјуб/Radio Liberty

Министар спољних послова Литваније Габриелиус Ландсбергис каже да се свим земљама које помажу Русији у заобилажењу санкција, укључујући и Србију, треба ставити до знања да се исте санкције могу применити и на њих.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Морамо бити врло озбиљни у томе. У питању је наш кредибилитет – каже Ландсбергис.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

Шеф дипломатије Литваније је, долазаћи на састанак Савета ЕУ, поручио да се улази у ”нову фазу санкција”, уз оцену да ЕУ до сада никада није наметнула оволики обим рестриктивних мера, и позвао на формирање посебне институције која би се искључиво бавила надзором и спровођењем европских санкција.

Прочитајте и:

УКРАЈИНСКИ ДОКТОР МЕНГЕЛЕ: “Наредио сам да руске заробљенике кастрирају – они су бубашвабе, а не људи”

УДАРНА ПЕСНИЦА РУСКЕ АРМИЈЕ У УКРАЈИНИ: Уништавање војне инфраструктуре отвара простор за другу фазу операције

ЛАВРОВ УПОЗОРАВА: Свака војна помоћ Украјини је мета за руску војску

– Када је значајно санкционисана земља чланица Савета безбедности ЕУ, а ја сматрам да би требало да буде још више санкционисана, морамо да надгледамо спровођење процеса много озбиљније него у ранијим случајевима – каже Ландсбергис.

Он је у име Литваније подржао приступне процесе Молдавије и Грузије, али и напоменуо да “Украјина заслужује посебан пут у ЕУ” због рата у земљи.

Габриелиус Ландсбергис је упозорио да “има доста сличности између путинизма и нацизма”, уз оцену да је у питању идеологија и систем који има свог лидера, идеологију, пратиоце и симбол, и позвао на систематски приступ ЕУ “путинизму”.

(Танјуг)

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ

3 коментара

  1. Ministar Litvanije je izgleda dobio ozbiljan novac od Ukrajine, obzirom na stepen njegovog zalaganja. Trebalo bi mu procesljati imovinsko stanje.

  2. Litvanci su tradicionalno na strani nacista, za vreme drugog svetskog rata ubijali su Jevreje, sada Jevreji nisu meta ali Rusi jesu kao i nekada.

  3. Samo nek oni prete sankcijama, mi smo to prosli jednom vec! Preoravaj to tamo Putine!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *