Разоружано зло

Пише Мара Кнежевић Керн

Да ли је нови председник САД на путу да сруши један од највећих митова Агенде 21 – борбу против климатских промена?

Постизборни догађаји у Америци, без преседана у новијој историји, открили су одлучност владара из сенке да не испусте без борбе нити мреже што је деценијама плету на  самитима Билдербершке групе. Иза ланчаних протеста с певањем и плакањем на сам дан проглашења новог председника очито стоји новац оних који би се, с обзиром на предизборну реторику Доналда Трампа, могли наћи на листи бивших господара из сенке. Међу њима свакако има и оних који с нестрпљењем очекују да ли ће председникови кораци ићи у правцу негирања антропогеног утицаја на климатске промене, што подразумева и ускраћивање фондова „борцима против климатских промена и СО2“. Да бојазан није неоправдана сведочи Трампова најава раскидања свих климатских споразума које је потписао Обама, укључујући кључни из Париза, са самита СОP21, чиме се директно сукобио са УН и ЕПА.

На његовом новом веб-сајту America First Energy Plan клима се уопште не спомиње, што улива наду да ће нови председник остати доследан у критици Обаминог концепта изложеног у Climate Action Plan-у, који је назвао „штетним и непотребним“.

[restrict]

ПРЕПОРУКЕ ЗА ТРЕЋИ СВЕТ Марк Морено, оснивач сајта Climate Depot, објавио је 2007. листу од стотину научника чији радови потврђују да климатске промене нису проузроковане људским активностима, и да је смена врелих и хладних периода природан процес на који утичу бројни космички фактори којима је Земља изложена од постанка света. Определивши се да послуша науку и здрав разум, Трамп је дирнуо у осиње гнездо густо испреплетаних интереса, а чињеница да је одустајање од рата против климатских промена једна од првих видљивих промена преласка власти са Обаме на Трампа наговештава озбиљне потресе на свим нивоима.

Метеоролог Џон Колман, оснивач веб-стране Water Channel, одушевљено поздравља ову председникову одлуку „која даје наду да ће, коначно, уместо политике реч добити наука“.  Колман већ годинама раскринкава ауторе „ненаучне, монструозне преваре“ у режији Ала Гора, који је документарцем Непријатна истина, лансираним у медијску орбиту 2006, алармирао човечанство на узбуну, како би уз помоћ страха од глобалног загревања до сада згрнуло 50 милиона долара. Холивуд је доделом Оскара овом филму, проглашеном за најбољи документарац, добрано партиципирао у овом финансијском подухвату, а филм је убрзо постао део обавезног школског програма, док су сви критички научни радови стављени на лед.

Да је Клинтонова победила, златна жила теорије о узроцима „климатског загревања“ пунила би и даље касе глобалног бизнис клуба на терет свих кооперативних народа окупљених под кровом УН. Овај обрт представља шансу и за земље Трећег света, да куповањем времена збаце јарам харачлија, што се односи и на Србију – потписницу пакта о уласку у климатски рат – која би своју енергетску независност везану за руднике угља могла да стави на коцку. У том светлу се може посматрати и Хиларино предизборно обећање да ће до 2027. године свако домаћинство добити енергију из „обновљивих извора“.

У шта су се упетљале УН – развијајући стратегију борбе против СО2 – може се видети из гротескног извештаја о неопходности промене прехрамбених навика Земљана, којима се препоручује смањење конзумирања меса и намирница животињског порекла. Препорука се првенствено односи на земље Трећег света, које – према овој квазинаучној студији – „не би смеле да следе прехрамбене навике богатих“. С обзиром на тврдњу да „пољопривреда наноси једнаку штету као потрошња фосилних горива“, глобална нутриционистичка препорука креће се у правцу веганско-вегетаријанске исхране, што је пропраћено медијском кампањом проглашавања пионира овог гастрономског тренда за хероје и спасиоце Планете.

 

ПРЕКОБРОЈНИ НЕКА СЕ СПРЕМЕ Овај пројекат УН праћен је и алармантним предвиђањима УНЕП-а да ће број Земљана до 2050. премашити 9,1 билион, што подразумева стратегију припреме прекобројних на бројна одрицања, укључујући и стерилизацију. Иза овог извештаја стоји проф. Едгар Херетвикс, директор Индустријског еколошког програма на Норвешком институту за науку и технологију, који тврди да „производи животињског порекла праве више штете него производња цемента и песка, пластике или метала“, што је синхронизовано са закључцима документа УН – Миленијумска процена екосистема којим се тврди да „биомаса и животињска храна наносе једнаку штету Планети као фосилна горива“. УН нам у то име препоручују – за почетак – увођење једног дана без меса.

Апел за уздржавање од меса и млечних производа упућен је првенствено земљама Трећег света, с препоруком да не следе западни модел растуће потрошње, а Запад ће – при том – своје прехрамбене навике задржати зато што њихова индустрија то „уздржавање“ не би поднела.

Њихове „анализе“ говоре да на узгој домаћих животиња и производњу млечних производа одлази 70 одсто глобалне потрошње воде, али не кажу колико воде одлази на производњу заслађених напитака једне од најмоћнијих индустрија на свету и колико воде потроше нафтне компаније током испумпавања гаса из шкриљаца.

Миленијумска процена екосистема садржи и податак да пољопривредно земљиште захвата 38 одсто земљине површине, упозоравајући да сточарство и пољопривреда учествују са 19 процената емисије СО2. Поставља се питање због чега УН никада нису наручиле процену учествовања НАТО ратне машинерије у производњи угљен-диоксида, нити су преиспитане еколошке последице геоинжењеринг експеримената, нуклеарних проба, централа на нуклеарни погон… Уместо тога, слоган УН за 21. век гласи: побијмо краве и стерилишимо сиромахе. Којим темпом ће светска влада уништавати сточни фонд зависи од кооперативности чланица УН, и од њихове вештине да милом или силом убеде становништво у неопходност оваквих мера, а за стерилизацију се већ побринуо сектор Била Гејтса.

Осокољени свеопштим хаосом, страхом од тероризма, ратова, глади Билдерберг играчи су одлучили да отворе карте, убеђујући нас да стварање светске владе нема алтернативу. 

ГЛОБАЛНИ САТАНИСТИЧКИ РИТУАЛ Рокфелер је у свом говору на Билдербершком самиту похвалио медије за добро држање и чување тајне: „Захвални смо Вашингтон посту, Њујорк тајмсу, Тајм магазину и многим другим медијима, чији су уредници 40 година присуствовали нашим састанцима, поштујући обећање да о томе ником неће ништа говорити. Прерано објављивање плана за стварање Светске владе онемогућило би реализацију овог пројекта, али с обзиром на то да је свет постао софистициранији, масе су (захваљујући застрашивању) припремљене да прихвате формирања Светске владе, на чијем челу би била интелектуална елита и банкари.“

Кисинџер, у својству експерта за психологију маса, рачуна са страхом као главним механизмом за манипулацију. Он је своју стратегију за ненасилно успостављање светске владе најавио пре две деценије: „Данашња Америка била би ужаснута ако би трупе УН ушле у Лос Анђелес да успоставе ред, али ће нам сутра бити захвални. Ово ће бити могуће ако их уверимо да се ради о спољашњој опасности – била она хипотетична или стварна – која директно прети њиховој егзистенцији. У таквој атмосфери сви људи света ће молити своје владе да их ослободе тог зла. Свако се боји непознате опасности. Кад се суоче с тим сценаријом, индивидуална људска права биће добровољно уступљена у замену за гаранцију да ће им Светска влада гарантовати безбедност (Билдерберг конференција, Француска, 21. мај 1992).“

Страх од глади, тероризма, СО2 покреће овај процес у жељеном правцу, па постаје јасно због чега је елита узнемирена доласком новог играча на сцену. Улични протести и овом приликом имају рукопис истог редитеља: љупке плетене капице са рошчићима – које поред Мадоне носи и већина „спонтано окупљених“ – могле су се видети широм света, што говори да су се „плетиље“ марљиво припремале за глобални сатанистички ритуал.   Над „гневном“ масом су се развиле заставе боје дуге, а бројни активисти задужени за промоцију предлога новог закона којим би се – према још необјављеном документу Министарства правде – легализовала зоофилија, педофилија и осталих 12 перверзија, успаничено су урлали против човека који се усудио да промовише породичне вредности.

Ова братија је рачунала с подршком Клинтонове да се и педофилима дозволи право на усвајање деце, уз образложење да „они воле децу“, а сајт НАМБЛА, преко кога су богати клијенти наручивали дечаке, држане у разним деловима света да буду на располагању, добио је логистику из Велике Британије, од стране лабуристкиње Патрише Хјуит, која је легализацију педофилије правдала „научним аргументима“, тврдећи да се не може доказати да секс шкоди деци.    

[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *