Интервју Ендру Џонсон: Климатске промене – пут од лажи до профита

Ендру ЏонсонРазговарала Мара Кнежевић Керн

Глобално загревање изазива земљотресе, вулкане, цунамије, претећи да нас све претвори у митска бића – хобите? Не, истина је да иза приче о климатским променама стоји бизнис, и ништа више

Србија је недавно потписала споразум са УН којим се обавезује да ће узети учешће у борби против климатских промена. Потписивање овог споразума баца ново светло на Међународну конференцију „Климатске промене и зелена економија“, одржану у Београду 20. новембра 2014. Том приликом Џефри Сакс је, подсетимо, рекао да би недавне поплаве „највеће у историји“, морале да пробуде свест о опасности од „климатских промена“, али и да подстакну оне који одлучују о приоритетима државне политике да зелену економију ставе у први план.

На који начин Србија може да допринесе борби против климатских промена и шта је позадина зелених бизнис планова разговарамо са британским научником Ендруом Џонсоном, физичарем и експертом за компјутерску технологију, који је са научницом др Џуди Вуд сарађивао на откривању тајне рушења кула 9/11. Др Вуд је своја истраживања документовала књигом „Где су нестале куле?“ у којој износи доказе да је у читаву операцију укључен и климатски инжењеринг.

Након вишегодишњег проучавања Агенде 21, објавили сте Агенду 22. Шта сте желели да нам поручите својом анализом глобалистичких планова за 21. век?

У настојању да разобличим позадину основних постулата на којима се гради заводљива зелена будућност човечанствa, покренуо сам иницијативу за стварање Агенде 22, како бисмо се изборили са промоторима Агенде 21 и показали какав свет желимо. У 22. век ми ћемо ући као слободна бића на здравој Планети, или нас неће бити. Што се тиче саучесника у остварењу циљева зелене светске владе – најважније оружје агендаша су медији. Они су задужени за стварање атмосфере панике, погодне за укључивање „спасилаца“ који функционишу према хегелијанском принципу „створи проблем да би понудио решење“. Процес освешћења је спор, али верујем да ћемо за сто година сазрети за преокрет.

[restrictedarea]

Какву улогу су одиграле поплаве у стварању погодне атмосфере за климатски самит COP 21?

Ради се о вешто режираној представи у којој наступа први ешелон задужен за манипулације климом, производећи „незапамћене поплаве“. Следе медији главног тока, преко којих се жртвама катастрофе намеће осећање кривице, уз помоћ слогана: „Користите превише угља, имате превише крава, возите пребрзо бицикл – производите превише CO2 и ето поплаве! Ми имамо план, само пристаните на сарадњу. То ће вас коштати, али треба мислити на потомство.“ Сценарио у Србији је идентичан сценарију из Велике Британије 2015. године. И ми смо тада, захваћени паником, преиспитивали сопствену кривицу спремни на сарадњу са „спасиоцима“. У ваздуху је већ лебдело питање како жртвама наплатити таксу зарад „безбедне будућности“. Захваљујући независним истраживачима, становници поплављеног Самерсета сазнали су истину о поплави, присетивши се да – већ дуже време – нико не чисти канале и речице од муља, као што се то некад радило. Тргајући за разлогом занемаривања безбедности становника и њихове имовине, изашла је на видело одлука „виших инстанци“ да се читава област уврсти у „категорију од посебног значаја“ што значи да су људи жртвовани зарад „очување биодиверзитета“. Према директиви ЕУ, везаној за спровођење дела Агенде 21 о „управљању земљишним површинама“, области проглашене за „заштићену територију“ од стране Натура 2000, подвргнуте су посебним прописима – како у вези са коришћењем земље, тако и у вези са свим аспектима живота. С обзиром на то да канали и заштитни бедеми угрожавају интегритет биљног и животињског света, ускоро ће – према Агенди – људи бити протерани у градове резервате како би се заштитила природа…

На основу сателитских снимака кретања урагана Ајрин, уочи рушења кула 9/11, метеоролози су приметили неприродан заокрет ваздушне масе. Да ли је ХААРП умешао прсте?

Док се ураган приближавао обали, није било уобичајених упозорења метеоролога, нити је иједна ТВ станица алармирала на опасност. У тренутку кад је ураган био надомак Њујорка, нагло је и необјашњиво променио правац. Независни експерти тврде да се не ради о природном феномену. Симптоматично је да на свим тим зеленим самитима никад није покренуто питање улоге геоинжењеринга и аерозапрашивања (кемтрејлси) који – према признању америчких званичника – служе за експерименте манипулације климом. Није се отворено разговарало ни о утицају на природно окружење и безбедност људске врсте технологије која омогућава претварање у прах облакодера у неколико секунди, што се догодило 9/11. Др Вуд је са стручним тимом дошла до сазнања о повезаности овог оружја са енергетским пољем урагана, како би се појачао разорни ефекат новог оружја за 21. век. Она је поставила тезу, изнела доказе, објавила бројне фотографије са лица места, приложила сателитске снимке кретања урагана и позвала на научни дијалог. Уместо тога – медији се понашају као да не постоји.

rescue-mission-planet-earth-1Повезујући невидљиве конце дошли сте до сазнања о повезаности тероризма са климатском агендом.

Очигледну везу између климатске агенде и тероризма потврдили су терористички напади у Паризу, усаглашени са климатским самитом COP 21. Након напада уследила је блокада града и проглашено ванредно стање, што је омогућило учесницима COP 21 да без присуства непријатних сведока, на брзину, донесу одлуке чије последице већ осећамо. Блокадом Париза успели су да спрече прилаз демонстрантима пристиглим из целог света, који су прозрели намере организатора скупа, а уредбу о ванредном стању пратила је одлука о забрани демонстрација, и то да се сви демонстранти третирају као терористи. На мирне демонстранте су послате антитерористичке јединице, које су угушиле протесте у крви. Њихови транспаренти којима не пристају на фарсу „смањимо CO2 – спасимо Планету“ уништени су како јавност не би сазнала против чега су се окупили „терористи“. Слично се догодило 7. јула 2005. кад је наводни терористички напад послужио за утеривање дисциплине пред самит о климатским променама.

Који научни ауторитети тврде да климатско загревање не представља никакав проблем?

Један од најистакнутијих научника посвећених проучавању климатских промена као природног феномена др Дон Истербрук (професор геологије на Универзитету Вашингтону) деценијама је студирао климатске циклусе на основу којих је предвидео  ритмове смене хладних и топлих периода. Његова предвиђања су у потпуности прихваћена у научној јавности, све док се седам година касније није појавио Ал Гор са теоријом о узаврелој будућности Планете. Заједно са Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) при Уједињеним нацијама 2007. је добио Нобелову награду. Њихово предвиђање пропраћено је медијском хистеријом за коју је Ал Гор имао решење у рукаву: „Смањимо емисију CO2, уведимо таксе неразвијенима – па шта кошта да кошта.“ Иако се у међувремену показало да су њихова предвиђања потпуни фијаско, новац се и даље прикупља…

Шта је предвидео др Истербрук?

Др Истербрук тврди да улазимо у мини ледено доба, и да ће захлађење потрајати следећих 20 година, што се у пракси показало тачним: у многим деловима Европе и Северне Америке температура је у значајном паду, што је у колизији с Горовим компјутерским предвиђањима. За разлику од Гора, др Истербрук је своја предвиђања базирао на посматрању доследног понављања обрасца наизменичних топлих и хладних циклуса океана – такозваних пацифичких деценијских осцилација – који се смењују сваких 25-30 година. Наука још није открила шта покреће овај механизам, али је он доследан, а промена се догађа пет пута у веку, утичући на промене климе на Планети. Истербрук подсећа на још једног занемареног и непредвидљивог играча  – Сунце – од чијег понашања зависи епилог игре топло-хладно. Сунце се тренутно налази на соларном минимуму, који се понавља сваких 200 година, па нам не преостаје ништа друго него да се ослањамо на претходно понашање компликованог природног система, што проузрокује климатске промене. Иако је 32.000 америчких научника потписало изјаву да на промену климе није утицао ниво CO2, IPCC је – под покровитељством УН – пропагандним консензусом одлучио да остане при теорији насталој компјутерском симулацијом.

Алармисти се позивају и на теорију Џејмса Лавлока о глобалном загревању, иако је он у међувремену променио мишљење.

Џејмс Лавлок је био једна од кључних фигура одговорних за наметање модела људске кривице за глобално отопљавање. Својом Геја теоријом допринео је подизању тензија и индуковању масовне хистерије због „предстојеће катаклизме“. Међутим, у априлу 2012. Лавлок је у интервјуу датом msnbc.com признао да је својевремено „подигао непотребну буку око отпљавања“. Додао бих да је Лавлок 1954. добио новчану подршку од Rokfeller Travelling Fellowshipin Medicine, а Рокфелерово име се појављује и у биографији осведоченог алармисте Мориса Стронга, канадског мултимилионера, својевремено запосленог при УН. Стронг је стајао иза организације Самита у Рију, 1992, кад је први пут стављена на сто Агенда 21. На једном од сајтова бившег холандског премијера Луберса налази се податак да је дотични  са Стронгом, Горбачовом и Рокфелером „енормно инвестирао“ у Earth Charter Initiative (менаџмент с климом).

Очигледно да ни овај глобални пројекат не мимоилази децу. Не заборавимо да је УНИЦЕФ, солидаришући се са „међународном заједницом“ и УН, Србији одузео лиценцу за штампање дечје литературе, стрипова и приказивање филмова за децу.

Деца су значајан део популације преко које се спроводе акције кажњавања или испирања мозга. Уједињене нације су, уз подршку УНИЦЕФ-а, 1994. спонзорисале књигу за децу „Мисија за спасавање Планете Земље – Агенда 21 за децу“, што представља својеврсно испирање мозга, а укључен је и УНЕСКО успостављањем глобалне мреже школа у којима се мали људи упознају са значајем „одрживог развоја“ – „како би сваком детету биле доступне вредности неопходне за успостављање одрживе будућности“.

Испоставило се да губећи на научном плану алармисти избацују неаргументоване теорије с јединим циљем – да напуне касу.

О томе је говорио и амерички геолог и геофизичар др Дејвид Деминг, професор Универзитета Оклахома, аутор тротомне „Историје науке“, сврставши међу драгуље бесмислених закључака и тврдњу да глобално загревање изазива земљотресе, вулкане, цунамије… претећи да нас све претвори у митска бића – хобите. Ту је и небулозна изјава алармиста да је „чак и глобално захлађење изазвало глобално отопљење“, па сваки ураган, сушу, поплаве приписују „глобалном загревању“. Др Деминг подсећа да „теорија која објашњава све, не објашњава ништа“. Он скреће пажњу да алармисти упорно игноришу чињеницу да глобална температура ваздуха није порасла у последњих 15 година, и да се у односу на 1980. површине под ледом поново повећавају.

Како је могуће да у медијима влада свеопшти мук?

До које мере се ради о науци у служби политике говори случај др Дејвида Беламија, угледног британског научника, који је у својој емисији на „Би-Би-Сију“ изјавио да „глобално отопљавање није наука већ религија“. Одмах му је укинута емисија, а његов „скептицизам“ га је коштао научне каријере. Слично је прошао и Џони Бол, коментатор научног програма на истој телевизији.

Да ли се таксе на CO2 наплаћују и нафтним компанијама?

Што се тиче једне од најтоксичнијих фракинг технологија, она није забрањена Агендом 21 као противна одрживом развоју. Нафтне компаније су ослобођене обавезе да се придржавају ових правила. Уколико уложимо напор да повежемо нити, постаје јасно да се обавеза „одрживости“ успоставља како би се омогућило преузимање контроле над земљиштем и природним ресурсима, за рачун корпорација које финансирају рад УН. Алармисти не спомињу ни нуклеарке, које својим загревањем далеко премашују ефекте  „загревања“ које производе огњишта становника Трећег света, као ни утицај на околину војне индустрије – највећег загађивача Планете свих времена… Не заборавите да је – сем контроле хране – контрола енергије један од најсавршенијих механизама за надзор човечанства, а тај пројекат управо спроводе УН.

Да ли се иза зелене маске крију само профитери или су на врху пирамиде људи поремећеног ума?

Приликом овогодишње доделе Оскара организатори су злоупотребили Леонарда Дикаприја, принудивши га да на бини одигра улогу Земљанина забринутог због „климатских промена“. За коју улогу је добио Оскара може се видети из сета његових фотографија са Бан Ки Муном, што говори о суптилним методама манипулације масама. А који профил људи стварно повлачи конце глобалне политике можемо наслутити из често помињаних пророчких речи Џона Ленона, који је већ са 20 година схватио у каквом окружењу живи: „Уверен сам да наше друштво воде лудаци за лудачке циљеве… мислим да нас воде манијаци до манијакалног краја.“ Али будите уверени да њихов посао још није завршен. То није пут без алтернативе – у шта настоје да нас увере. Отворите очи, повезујте чињенице, постављајте питања… поделите с другима своја сазнања. Ваша будућност не сме бити у њиховим рукама… Цитираћу Галилеја – жртву мрачних интереса тадашњег система – који је рекао: „Број оних који правилно тумаче тешке задатке много је мањи од броја оних који их тумаче погрешно… разумевање је као трчање, а један арапски коњ ће претећи гомилу магараца.“

[/restrictedarea]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *