Биљана Србљановић објаснила своје ставове о Београђанима џиберима

18. 6. 2013. године (Бе92) – Биљана Србљановић, некадашња кандидаткиња за градоначелника Београда, поводом концерта Јелене Карлеуше, са закашњењем од више од пет година, објаснила је своју изјаву да је Београд град џибера. Ова изјава која је још 2008. изазвала приличну буру чак и међу њеним бирачима, до данас је остала без објашњења. Иако су многи претпостављали да се реч „џибер“ како је своје суграђане и бираче назвала Србљановић, односи на групацију која слуша турбофолк јер је Србљановићева позната по негативним ставовима о тој врсти музике, испоставило се да је популарна Биља заправо мислила на позоришну публику.

[restrictedarea] Пошто је дала пуну подршку својој некадашњој партијској колегиници Јелени Карлеуши и прилепила неколико пригодних етикета свима онима који су имали нешто против њеног наступа одржаног пре неколико дана на Ушћу, Биљана Србљановић је и званично објаснила да нису џибери они који поштују лик и дело ове наше знамените певачице која је пружила огроман допринос српској култури, него они који иду у позориште, биоскопе, слушају класичну музику, џез, рокенрол и навијају за репрезентацију Србије и Новака Ђоковића.
„Ти примитивни изливи родољубља који се огледају у посећивању позоришних представа које пишу и режирају којекакве патриоте (овако је на свом „Твитеру“ написала Б.С. – прим. ур), а не ја, они су прави џибери, шљам који овај град чини једном заосталом средином и који никад неће због тога ни из далека изгледати као европска метропола, него управо овако како сада и изгледа – град пун џибера. Уосталом, а то сам рекла и раније, колики је постотак џибера у нашем граду види се и по томе колико сам мали број гласова на изборима освојила још 2008. године“, објаснила је Србљановић.

[/restrictedarea]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *