Francuska je osudila nasilje nenaoružanih Srba nad naoružanim KFOR-om

Piše Pavle Ćosić

Pariz, 28. septembar 2011. Izvor Be92 – Zvanični Pariz najoštrije je danas osudio nasilje na severu Kosova koje su izazvali nenaoružani Srbi koji su, kako se navodi u saopštenju, monstruozno nasrnuli na do zuba naoružane pripadnike KFOR-a čime su im naneli velike povrede, od kojih se jedan vojnik uplašio.

Portparol ministarstva Bernar Valero istakao je da snage NATO alijanse ubuduće neće tolerisati ovakve incidente i da u Srbe neće pucati samo u noge, nego i u srce i glavu. „Time ćemo pokazati koliko nam je stalo do mira u ovom napetom regionu.“ Valero je najavio još odlučnije mere koje će NATO primenjivati u nemilim situacijama. Predlog je, kako je podvučeno, stigao od nemačkog kolege, a tu stoji da će za svakog uplašenog vojnika KFOR-a biti streljano 50 Srba, dok će za svakog kome bude falila dlaka s glave KFOR na licu mesta streljati 100 Srba, uglavnom muškaraca. Spiskovi ubijenih biće uredno vođeni, a ako neko ne bude identifikovan odmah posle likvidacije fotografisaće ga. Spiskovi i fotografije streljanih objaviće se na plakatima na svim teritorijama Kosova u kojima žive Srbi. Valero je nekoliko puta ponovio da ovo nipošto ne treba pogrešno tumačiti kao nekakvu odmazdu ili kao znak da Francuska ima nešto protiv Srba: „Naprotiv, sve ovo je za njihovo dobro“.
Valero je na kraju saopštenja istakao da NATO pobeđuje na svim frontovima.

3 коментара

  1. bilo bi smesno da nije istinito

  2. Mislim da mi srbi preterujemo malo, ipak si vojnici kfora jako smireno i insbalansirano postupili sto dokazuje cinjenica da srbe na jarinju niti je bombardovala avijacija niti su gadjani kasetnim bombama niti su paljeni napalm bombama a cak ni jednom jedinom srbinu nisu povadjeni unutrasnji organi… Tadicu, zahvali se zapadu na samilosti, oprostice nam kada ih ti lepo zamolis.

  3. MADJAR+JEVREJKA=Presednik Francie.Lizao dupe GADAFIJU kad mu trebala lova za kampanju a vratio-bombama.KOROV vlada svetom-SLJAM……

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *