CESID izračunao: SPS i LPD državu su u poslednje tri godine koštali tri milijarde evra!

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 2. avgust 2011. Izvor Be92: Kako je izračunao CESID, nevladina organizacija za kontrolu izbora u Srbiji, ispostavilo se da je čak tri milijarde evra potrošeno na uspostavljanje bezbrižne koalicije između Demokratske stranke,Socijalističke partije Srbije i Liberalno-demokratske partije.

Uprkos tome što su ove tri partije uspele da ubede javnost da deluju jedinstveno i skladno, ispitivanje CESID-a daje suprotne rezultate. Izgleda da se ove tri stranke koje su suštinski bile na vlasti poslednje tri i četiri godine nisu baš najbolje usaglasile oko gomile pitanja. Primera radi, LDP je pre dve godine tražio oko tri miliona dolara za usvajanje Zakona o informisanju, a i dobio je taj novac, ali se na kraju ispostavilo da je Vrhovni sud taj Zakon proglasio neustavnim, pa je LDP zadržao novac uz uslov da će i ubuduće glasati za neustavne zakone u Skupštini Srbije.
U istoj situaciji se našla Socijalistička partija Srbije, nekadašnje uporište Slobodana Miloševića, a danas pod nadzorom Ivice Dačića, njegovog pulena, kada je došlo do toga ko će za koji zakon da glasa. Ispostavilo se da nema dovoljno glasova u Skupštini Srbije samo za najelementarnije zakone, kao što su suzbijanje pušenja i hodanja po ulici u kasne sate, a tu spada i inkriminisani zakon o pešačenju po trotoaru s pogrešne strane ulice.
Demokratska stranka nije imala izbora nego da pozove svoje koalicione partnere iz SPS-a, kako bi to regulisali na pravi način.
Tako danas bez sumnje imamo najstrože zakone o hodanju ulicom, mahanju rukama na pešačkom prelazu, pljuvanju po trotoaru i balansiranju po ivici pločnika u Evropi, na šta je gradonačelnik Dragan Đilas naročito ponosan.
„Bilo kako bilo“, naglasio je Đilas. „Možemo da budemo sigurni da ubuduće neće biti neformalnog ponašanja na ulici! Odsad će svako morati da ima dozvolu što god radio, makar to bilo i razulareno kretanje po pločniku ili pravljenje tzv. ‘umetničkih dela’ u Knez Mihailovoj ulici“.

Један коментар

  1. Bogataši gubili milijarde dolara, Soroš zaradio

    Ko zna, zna – Najbogatiji čovek na svetu, Meksikanac Karlos Slim, ostao je tokom turbulencije na berzama bez osam milijardi dolara, britanski bogataši izgubili ukupno oko 280 milijardi, a berzanski špekulant Džordž Soroš zaradio deset milijardi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *