Uvodi se još jedna Nova godina

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 04. 01. 2011; Izvor Be92 – Vlada Srbije zaključila je da je izvrsno što u Srbiji postoje dve Nove godine, pošto je na jučerašnjoj sednici zaključeno da poskupljenja uvedena 1. januara nikako nisu dovoljna za potrebe vladajuće strukture.

Tako je na predlog Mlađana Dinkića doneta odluka da se i za Srpsku novu godinu podignu akcize za cigarete, gorivo, alkoholna pića i ostale usluge (struja, telefon, grejanje), u proseku za 20 posto. I polaganje vozačkog ispita biće skuplje za dodatnih 130 posto i koštaće oko 1400 evra, od kojih će auto-škole dobijati samo četvrti deo.
„Ako bismo imali još jednu Novu godinu, mogli bismo od građana da zaradimo još milijardu evra u korist naše države“, zaključio je Dinkić i dodao da će se tome sigurno veseliti i naši žitelji jer će imati priliku da kupuju još poklona, troše pare na namirnice za proslavu, a dobiće i dva dodatna neradna dana. Dinkić predlaže da se Nova godina zove prosto Treća nova godina i da se slavi 21. januara.
U Vladi već trljaju ruke jer će uvođenjem Treće nove godine, na primer, litar bezolovnog benzina koštati 260 dinara, od kojih će 180 ići državi. Ovaj njegov predlog dobio je punu podršku na sednici Vlade, a premijer Cvetković je istakao i da će to biti dobro za imidž Srbije koja će tako postati prva zemlja u svetu sa tri Nove godine.

Један коментар

  1. Srbija i Republika Srpska moraju više raditi na pronatalitetnoj politici na boljim uslovima za život . Moramo imati strategiju razvoja .Srbija mora ojačati Srbe u Vojvodini jer jedino su oni garant da se neće desiti secesija .Isto tako pomagati Srbima u Raškoj oblasti i sprečiti separatizam . Srbija kao matična država treba pomagati i Srbe u Vukovaru i Podunavlju jer je to u interesu Srbije .Za Srpsku je bitno da ojača područje uz Drinu i distrikt Brčko kao najveći zadatak . Isto tako je bitno da pomaže svim snagama jačanje Srba u 4 opštine BH-Federacije a to su Drvar , Glamoč, Grahovo i Bos. Petrovac . Ove četiri opštine važne su za Srpsku kao i za Srbiju jer otvaraju put prema moru preko Knina i Ravnih Kotara gdje također treba raditi na povratku i jačanju Srba . Treba se odlučiti za samo jedan grad na obali u koji će se postepeno preseliti Srbi iz Zadra , Splita ,i ostalih mjesta uz obalu a taj grad centar mogao bi postati Šibenik ako složno radimo na tome . Normalno mirnim putem i godinama koliko god trebalo .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *