Još jedan veliki poduhvat Milutina Mrkonjića

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 16. avgust 2010. Izvor Rojteks – Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić zabeležio je još jedan neverovatan uspeh u izgradnji. Završena je deonica autoputa Beograd-Novi Sad u dužini od osam metara!

Svečanosti otvaranja ove velike deonice, pored ministra Mrkonjića, prisustovali su Mlađan Dinkić, Ratibor Trivunac, predsednik Anarhosindikalističke inicijative i Boris Tadić, predsednik Srbije. U govoru koji je tom prilikom održao, Mrkonjić je podsetio na dosadašnje uspehe otkako se nalazi na čelu ovog ministarstva. Osim što je prošle nedelje presekao vrpcu za izgradnju autoputa Loznica-Daruvar (radovi su, doduše, obustavljeni zbog nerešenih imovinskih pitanja), pre tri dana obećao je izgradnju brzog voza „Maglev“ od Beograda do Novog Sada. Podsetimo, radi se o projektu vrednom skoro dve milijarde dolara koji investira kineski Đionćen. Kad ova linija bude završena, 2324. godine, od Beograda do Novog Sada stizaće se za samo 15 minuta. Tako će naši potomci praktično brže stizati do Novog Sada nego od centra Beograda do naselja Medaković 3 koje će do tad dobiti vodovod i kanalizaciju.
Dinkić, Tadić i Trivunac čestitali su ministru Mrkonjiću, a Đelić je napomenuo da je ovo možda najveći uspeh vlade Mirka Cvetkovića. Do kraja sledeće godine, obećao je Dinkić, moglo bi biti završeno još desetak metara istog ovog autoputa, a već do kraja meseca verovatno će biti popravljena iskrivljena bandera na putu Bor-Zaječar. Predsednik Tadić nije se obratio prisutnima, ali je u izjavi za naš medij rekao da se oseća prijatno. Ratibor Trivunac odbio je da da bilo kakvu izjavu, pozvao taksi i otišao u grad.

3 коментара

  1. Ja ne kapiram, cemu ovaj tag SATIRA i kome je ovo duhovito, Leposavi?

  2. @Jelena
    Ma duhovito je i meni. Ne brini sto ne kapiras Jelena, jednostavno ti ne prija taj humor, nista drugo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *