Komandant NATO za Evropu: Na Kosovo treba poslati više i jače snage i tešku opremu

Vrhovni komandant NATO za Evropu, general Kristofer Kavoli poručio je da Alijansa na Kosovo i Metohiju treba da pošalje ne samo više trupa, već i tešku opremu kako bi se osigurala bezbednost regiona.
 
“Uradili smo reviziju plana i on je pokazao da nam je potrebno ne samo više snaga, već i jače snage, tešku opremu NATO da bude raspoređena u regionu. Trupe u Bosni i Hercegovini i snage Kfora na Kosovu moraju biti povećane radi praćenja i otkrivanja pretnji protiv njih”, rekao je general Kavoli pred senatorima SAD.
Dodao je da etničke tenzije u Bosni i Hercegovini takođe imaju potencijal da eskaliraju i destabilizuju region Zapadnog Balkana.

Jedan komentar

  1. NATO bi da pojača svoje prisustvo na KiM i u Bosni!!! Kako bi bilo da se počisti odatle? Jer je tu samo kao produžena ruka Amerike – instrument njenih grabežljivih interesa i ludačkih snova o uređenju sveta po njenoj želji. Srbija je prevarena: umesto privremenog prisustva Mirovnih snaga Ujedinjenih nacija, NATO se bahati na najsvetijem delu srpske zemlje i u Bosni! Bože, pomozi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *