“ТВРД ЈЕ ОРАХ ВОЋКА ЧУДНОВАТА, НЕ СЛОМИ ГА АЛ ЗУБЕ ПОЛОМИ” Вучићеве речи одјекнуле “Спенсом”: Биће им теже него што су мислили (ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је на митингу изборне листе “Александар Вучић – Нови сад сутра”. Председник је том приликом дочекан громогласним аплаузом.

На почетку самог говора, халом “Спенса” се орило “Ацо, Србине!” и “Косово је срце Србије”.

– Ово сам се сад сетио Расиме кад сам био млад као и ови људи, пре 35-40 година – рекао је Вучић кроз смех.

– Хвала вам најлепше за величанствен дочек. Мислим да су избори 2. јуна од огромног значаја, верно су то и добро рекли сви они који су говорили пре мене. Поносан сам на све оно што смо урадили, што смо показали да сви ми који нисмо у свему сагласни, можемо да радимо заједно у интересу нашег народа. Хвала онима који разумеју тежину тренутка. Желим да поздравимо све коалиционе партнере, важно је да заједно обавимо посао – рекао је председник на почетку обраћања.

Вучић се затим осврнуо и шта чека нашу земљу до 2027. године када се одржава највећа светска изложба у Београду, Експо.

– Спремамо се да будемо домаћини ЕКСПО 2027 и то није питање ЕКСПО који ће се одржати у Београду, то је питање хоћемо ли имати најбољу брзу саобраћајницу и од Бачког Брега, о ауто-путу Београд-Зрењанин, хоћемо да урадимо и од Ниша преко Прокупља, Куршумлије, Мердара. Хоћемо да развијамо целу Србију. Пре 10 година просечна плата у Новом Саду била је 452 евра, данас је 960 евра, мораће да буде и виша. Није проблем “Вучићу завршићеш у затвору”, али никако да чујем коју ће фабрику да ураде, да помогну пензионерима, женама, шта ће да ураде, то не чујем. Довели смо 10 фабрика у Нови Сад, као и у Нишу. Коју су пре тога фабрику довели у Нови Сад? Чујем оне који кажу да дају и другима шансу, ми ћемо сваки резултат да прихватимо, а сетите се да ли има неке фабрике коју нису уништили, шта су довели у Нови Сад? Све су уништили, ако победе опет ће да нам катанче фабрике, људи ће да чекају на бироу.

–  У Нови Сад у претходних 10 година довели смо 10 фабрика и научно истраживачких центара. Ми ћемо сваки изборни резултат да прихватимо, али се сетите има ли иједне фабрике у Новом Саду коју нису уништили или коју су довели. Све су уништили. Само ако они победе поново ће да нам катанче фабрике а то не смемо да им дозволимо. Немој да вас варају. Они су подељени, нису способни да покажу план и програм, у стању су да буду против свега. Они нису дали да се граде мостови, то је њихов план и програм. Па ми хоћемо мостове, хоћемо још 3 моста у Новом Саду, још мостова у Војводини. Шта год кренемо да радимо, кажу “не дамо им да то граде”, а ми тражимо дозволу од народа, да нам цела земља иде напред.

– Овај тим је као Реал Мадрид у односу на све друге који се такмиче и поносан сам на вас драги пријатељи. Раније је била изрека сви играју фудбал а на карају Немци победе. Сад ћемо ми да преузмемо улогу Реал Мадрида и да их побеђујемо на сваком месту. И тако сваке године неко мисли да је време да избаци Реал Мадрид, а народ хоће да победи они који брину о њима. Хоћу да се борите за њуде, хоћу да им решавате проблеме, чак и кад от не можете, поручио је Вучић.

–  У свим општинама тражим победу од вас јер то је најбољи показатељ да ће ти људи да имају добру будућност. За победу да се трудите, да се борите и да их победимо најубедљивије, рекао је Вучић.

– Да знате, ја идем у Њујорк не да се борим против некога, не чак ни да се борим против великих сила, идем да се борим за нашу Србију и то није ни против кога ни у нашој земљи ни у региону. У петак се враћам из Њујорка у суботу ћу већ да будем са нашом браћом и сестрама Бошњацима изу Србије да им кажем да ћемо заједно да градимо будућност. А до тада биће борба непрестана, и биће им теже него што су мислили. Тврд је орах воћка чудновата, не сломи га ал зубе поломи. Никога се не плашимо јер слободна и слободарска Србија нема чега да се плаши. Хвала вам за љубав према Србији. Нека живи Србија, нека живи Нови Сад, до коначне победе – поручио је Вучић.

(М. Шкорић, В.новости)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *