Председник Ирана Ибрахим Раиси погинуо у паду хеликоптера

Сви који су били у пратњи иранског председника, укључујући министра спољних послова Хосеина Амира Абдолахијана, погинули су у паду хеликоптера

Председник Ирана Ибрахим Раиси погинуо је у паду хеликоптера, саопштила иранска агенција Мехр.

Сви који су били у пратњи иранског председника, укључујући министра спољних послова Хосеина Амира Абдолахијана, погинули су у паду хеликоптера, додаје агенција.

У срушеном хеликоптеру с иранским председником Ибрахимом Раисијем нема знакова живота, јавила је претходно јутрос иранска државна телевизија.

Спасилачки тимови стигли су до места несреће у којој је хеликоптер потпуно изгорео, рекао је један неименовани ирански званичник за Ројтерс.

“Хеликоптер председника Раисија је потпуно изгорео нажалост, страхује се да су сви путници мртви”, рекао је званичник након што су тимови за претрагу пронашли олупину хеликоптера.

Државна телевизија претходно је јавила да су тимови за претрагу пронашли место пада хеликоптера са председником Ибрахимом Раисијем и да је председник иранског Црвеног полумесеца изјавио да ситуација није “добра”.

Агенција Анадолија пренела је да је турски дрон који је помагао у потрази идентификовао извор топлоте за који се сумњало да је олупина хеликоптера и поделио координате могућег места несреће са иранским властима.

Хеликоптер у којем су били председник Раиси и министар спољних послова земље Хосеин Амир Абдолахијан срушио се јуче на северозападу Ирана, у региону Верзеган.

(РТ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *