Осигурање пољопривреде – за сваки случај

Осигурајте своја улагања и труд – пољопривредно газдинство Николић је то учинило на време!

Наташа Новчић, директорка Филијале 2 Компаније „Дунав осигурање“ у Новом Саду фото ПАКТ студио

Носилац пољопривредног газдинства из Деспотова Славољуб Николић закључио је полису Компаније „Дунав осигурање“ којом је осигурао лук, кромпир и ратарске културе на укупној површини од 120 хектара и тиме, како каже, „за сваки случај“ осигурао свој дугогодишњи капитал.
– Свестан сам ризика које временске непогоде могу да проузрокују и, поучен прошлогодишњим негативним искуством у којем нам је град направио тоталну штету и то на око 30 хектара под црним луком, ове године сам „за сваки случај“ осигурао своја пољопривредна добра – рекао је Николић и поручио свима који се озбиљно баве пољопривредном производњом да то исто учине.

Пољопривредно газдинство Николић – отац и син, фото ПАКТ студио

Пољопривредно газдинство Николић годишње произведе више од шест хиљада тона кромпира и лука, које извози широм Балкана. Повртарском и ратарском производњом бави се на више од 250 хектара земљишта. Потврда посвећености и квалитета рада, за Славољуба Николића дошла је 2023. године у виду награде „Најдомаћин“ у категорији повртарства.
– Уз велику помоћ чланова породице, негујем традиционалне начине пољопривредне производње – рекао је Николић и пожелео да његов син Мирослав настави путем који су деценијама брижљиво утирали и неговали његов отац, деда и прадеда.

Пољопривредно газдинство Николић, фото ПАКТ студио
Наташа Новчић, директорка Филијале 2 Компаније „Дунав осигурање“ у Новом Саду фото ПАКТ студио

Као сведоци великих и ненадокнадивих штета које је прошле године суперћелијска олуја нанела пољопривредним засадима, српски пољопривредници схватили су важност осигурања усева и плодова, на шта указује и чињеница да је ове године порасло интересовање за најширу лепезу ризика које у домену осигурања пољопривреде покрива Компанија „Дунав осигурање“.
Наташа Новчић, директорка Филијале 2 Компаније „Дунав осигурање“ у Новом Саду, још једном је подсетила на бројне ризике, као и на могућност заштите од последица осигурањем пољопривредне производње, како би носиоци пољопривредних газдинстава на време обезбедили своја добра.
– Компанија „Дунав“ пре свега пружа заштиту у случају пожара, удара грома, али и града као најчешћег ризика. Примећујемо да је ове године далеко веће интересовање од ризика олује, што је разумљиво – истакла је Новчић и додала да у Компанији можете да се осигурате и од ризика поплаве, мраза и других опасности.
Док пољопривредно газдинство Николић наставља да се развија и постиже успехе у пољопривредној производњи, тотална штета која их је задесила прошле године остаје подсетник да је улагање у осигурање у пољопривреди неопходно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *