Командант НАТО за Европу: На Косово треба послати више и јаче снаге и тешку опрему

Врховни командант НАТО за Европу, генерал Кристофер Каволи поручио је да Алијанса на Косово и Метохију треба да пошаље не само више трупа, већ и тешку опрему како би се осигурала безбедност региона.
 
“Урадили смо ревизију плана и он је показао да нам је потребно не само више снага, већ и јаче снаге, тешку опрему НАТО да буде распоређена у региону. Трупе у Босни и Херцеговини и снаге Кфора на Косову морају бити повећане ради праћења и откривања претњи против њих”, рекао је генерал Каволи пред сенаторима САД.
Додао је да етничке тензије у Босни и Херцеговини такође имају потенцијал да ескалирају и дестабилизују регион Западног Балкана.

Један коментар

  1. Јелена

    НАТО би да појача своје присуство на КиМ и у Босни!!! Како би било да се почисти одатле? Јер је ту само као продужена рука Америке – инструмент њених грабежљивих интереса и лудачких снова о уређењу света по њеној жељи. Србија је преварена: уместо привременог присуства Мировних снага Уједињених нација, НАТО се бахати на најсветијем делу српске земље и у Босни! Боже, помози!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *