ЈЕДИНА ПРЕТЊА ПО МИР ЈЕ КУРТИ: Приштина се дрзнула да “опомене” Београд због неувођења санкција Русији

Канонада провокација из Приштине, која је започела избијањем украјинске кризе, не престаје, а после захтева за чланство лажне државе у НАТО, лидери косовских Албанаца сад би да креирају и спољну политику Београда.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Тако је премијер привремених институција у покрајини Аљбин Курти отишао и корак даље, па се дрзнуо да прети Србији јер се, како је навео, није прикључила санкцијама Русији. Он је поново оптужио Београд да представља “директну претњу по регион”:

– Док Србија не пристане да потпише декларацију о ненападњу и миру са Косовом, и не огради се од руске агресије и инвазије на Украјине, и истовремено придружи другим демократијама у увођењу санкција Русији, она представља директну претњу по регион, по дугорочни и заједнички мир и безбедност – поручио је Курти.

Њему је оштро одговорио директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, који је за “Новости” поручио да је “једини који представља директну претњу по мир и стабилност региона Аљбин Курти”:

– Он готово свакодневно изјавама и поступцима покушава да дестабилизује прилике на терену. О томе сведочи и чињеница да не жели да учествује у конструктивном дијалогу у Бриселу, да не жели да решавамо проблеме за преговарачким столом, већ да генерише нове кризе и инциденте.

Прочитајте и:

САМИ ЋЕ ДОЋИ КОД НАС И ИЗВИЊАВАЋЕ СЕ: Лукашенко о санкцијама које је Запад увео Русији и Белорусији

РУСКА ОПЕРАЦИЈА ЈЕ СПРЕЧИЛА ГЛОБАЛНУ КАТАСТРОФУ: Франц Клинцевич о тајним лабораторијама у Украјини

РУСКИ ГЕНЕРАЛ О ОДЛУЦИ КИЈЕВА: “То ни на Кавказу нису радили”

Петковић каже да о Куртијевој “мирољубивој” политици и о томе колико је искрен у позивима на мир и ненападање, најбоље сведочи 158 инцидената према Србима на КиМ и храмовима Српске православне цркве од тренутка када је дошао на власт:

– Само захваљујући одговорној политици председника Александра Вучића и Србима у покрајини, који верују својој држави и не наседају на провокације, ми успевамо да одржимо мир на терену.

Критике на рачун деструктивне политике лидера косовских Албанаца који хоће да искористе дешавања на истоку Европе да заоштре односе са Београдом и ситуацију у региону, почеле су да се чују и у самој Приштини. Тако је публициста Љири Љоши позвао косовске лидере да прекину политичке игре.

– Не прети нам опасност од Србије. Не треба одмах да идемо у НАТО, радите на томе да олакшате живот грађанима у овој глобалној кризи. Ослободите се бескорисних речи. Не можете да заинтересујете НАТО, ЕУ, или САД. Украјину интересују Америка и НАТО, Косово је уопште не занима. Чак и ако рат данас престане, Украјина нема интерес да призна Косово – рекао је Љоши за “Економију онлајн”.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *