РУСКА ОПЕРАЦИЈА ЈЕ СПРЕЧИЛА ГЛОБАЛНУ КАТАСТРОФУ: Франц Клинцевич о тајним лабораторијама у Украјини

Руска специјална операција спречила је глобалну катастрофу која је могла да буде изазвана радом страних лабораторија на територији Украјине, рекао је бивши сенатор и председник руског Савеза ветерана рата у Авганистану Франц Клинцевич за РИА Фан.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Раније је руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао да је Пентагон забринут због могућег губитка контроле над лабораторијама које се налазе у Одеси и Кијеву.

– Укупно је било око 16 лабораторија, неке од њих опремљене савременим уређајима. Запослени у амбасади САД у Украјини били су ти који су надгледали ток радова. Активности објеката нису пратиле ни здравствене власти ни медицинске службе Украјине. Американци су производили бактериолошко и биолошко оружје, прикупљали неопходан материјал и вршили разне тестове – тврди Клинцевич.

Бивши сенатор је нагласио да руска војска мора да пронађе документа која потврђују да су западне земље развијале илегалне супстанце.

Прочитајте и:

РУСКИ ГЕНЕРАЛ О ОДЛУЦИ КИЈЕВА: “То ни на Кавказу нису радили”

ЧЕЧЕНСКИ КОМАНДАНТ ЗАУЗЕО БАЗУ БАНДЕРОВАЦА: Кадиров објавио нове информације и снимке са фронта (ВИДЕО)

САМИ ЋЕ ДОЋИ КОД НАС И ИЗВИЊАВАЋЕ СЕ: Лукашенко о санкцијама које је Запад увео Русији и Белорусији

– Постоји опасност од пуштања лабораторијских узорака. Да ли разумете каква је то претња? У сваком тренутку се могу појавити на територији Украјине. Међутим, то ће нам омогућити да одмах набавимо доказе и утврдимо све. Американци се ни не стиде да кажу шта су урадили на територији Украјине! Ипак, детаљи тек треба да се виде – тврди Клинцевич.

Он наводи да ће се тако сазнати прави циљеви Америке и начини на које су намеравали да их остваре.

– Већ знамо целу истину, али она мора бити документована. Покушаће да сакрију то, посебно колико је ситуација била критична. Када говоримо о томе зашто је било потребно извести специјалну операцију, важно је запамтити једну од њених важних компоненти – престанак рада илегалних лабораторија спремних за пуштање биолошког оружја – каже бивши руски сенатор.

Клинцевич је сигуран да је Запад заиста планирао да нападне Русију уз помоћ биолошког оружја. Према његовим речима, специјална операција омогућила је да се поремете планови Беле куће.

– Јасно је да тамо нису тражили лек за грип. Реакција Пентагона потврђује да су обављане забрањене активности на територији друге државе. Јасно је да су многи представници украјинских власти знали или нагађали шта се тамо дешава. Али свет није знао! Постоје конвенције које забрањују поседовање и употребу таквог оружја – тврди руски аналитичар.

Он каже да се Американци нису бавили само развојем таквог оружја, већ су намеравали да га искористе, и тврди да је руска операција у Украјини спречила глобалну биолошку катастрофу.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

5 коментара

  1. Sve je moguce. Ko zna sta ce se sve otkriti kada Ukraina bude potpuno oslobodjena.

    16
  2. Banditi i zlocinci

    15
  3. Delija iz Valjeva

    Pravoslavni Care Vladimire Vladimirovicu-Putine udario si u srce azdaje,sad je proburazi kao Sveti Georgije.Nema nazad do konacne slobode.Rusi i Srbi braca zauvek!!!!!

    13
  4. Tako je toje sustina i sada amerika nezna sta da radi.
    Toje sah mat pozicija nj napred ni nazad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *