Kada počne kiša, otvorite kišobran

UraganPiše Mara Knežević Kern

Da li čovek može i treba da se bori protiv kosmičkih zakona i prirodnih fenomena?

Stočari Zapadnog Teksasa i istočnih delova Novog Meksika nastavljaju da broje žrtve nakon orkana Atlas koji je krajem decembra opustošio njihova imanja, usmrtivši preko 30.000 grla. Da su farmeri obavešteni na vreme, gubici nastali od orkanskog vetra bili bi znatno manji, s obzirom na to da je većina životinja – zbog povoljnog vremena i sveže trave – izvedena na ispašu. Preživele su krave smeštene u štale, ali je šteta velika pošto zbog iznenadne mećave radnici zaduženi za mužu nisu uspeli da se probiju do njih.

POSLEDNJI ČIN AGENDE 21 Zli jezici tvrde da se ne radi samo o omašci meteoroloških službi – koje nisu blagovremeno alarmirale stočare – već o namernom izazivanju problema s prehranom, uz stvaranje panike radi uspostavljanja kontrole nad populacijom. S obzirom na to da upravo preuzimanje kontrole nad ishranom i vodom predstavlja poslednji čin Agende21, ne čudi što su Atlasu prethodile vojne vežbe kojima se simuliraju neredi u gradskom jezgru, uključujući vežbe u Volmartovim trgovačkim centrima – potencijalnim budućim punktovima za distribuciju hrane.

Sem drastično smanjene proizvodnje hrane, ova nepogoda je dovela mnoge porodice do prosjačkog štapa, pošto svoje zajmove neće moći da vrate bankama. Novi bezemljaši i beskućnici jačaju moć države koja se od naroda efikasno brani Zakonom o vanrednom stanju. Južna Dakota je izgubila čitavu generaciju mladih uzgajivača zbog jedne snežne oluje, na koju nisu bili unapred upozoreni od onih koji prognoziraju katastrofične scenarije 50 godina unapred.

[restrictedarea]

Nezavisni istraživač Vilijem Briks koji je nakon studija filozofije nauke počeo da analizira zloupotrebe u toj oblasti godinama radi na osvetljavanju tamne strane mantre o klimatskim promenama. Briks tvrdi da autori scenarija za uspostavljanje Svetske vlade odavno znaju zbog čega je nivo vode u kalifornijskim jezerima drastično pao, kao i zbog čega se pojavljuju orkanske oluje tamo gde ih ranije nije bilo. Umesto da priznaju nemoć pred kosmičkim promenama i preduzmu mere za ublažavanje posledica, oni podstiču kolaps u sistemu prehrane razvijajući mehanizme za zaradu na tuđoj nesreći.

Priča o borbi protiv klimatskih promena domišljato je lansirana na globalnom planu uz proglašavanje svake kritičke misli za jeres. Briks je nakon konsultacije s brojnim nezavisnim stručnjacima iz srodnih oblasti sastavio slagalicu koja odgovora na pitanje: da li je moguća borba protiv prirodnih pojava? Odgovor koji kriju od nas glasi: ne, čovek ne može i ne treba da se bori protiv kosmičkih zakona i prirodnih fenomena.

„Sve što možemo da uradimo kad pada kiša jeste da otvorimo kišobran“, kaže naučnik koji veruje u moć prirodnih zakona, a Kristofer Buker u knjizi „Nasmrt uplašeni“ (Scared To Death: From BSE To Global Warming, Why Scares Are Costing Us The Earth) podseća da se klima oduvek menjala, nekad brže, nekad sporije – pod uticajem faktora o kojima još uvek premalo znamo. Uterivanje straha služi onima koji na tim promenama žele da profitiraju „boreći se protiv njih“.

ISTINA O KLIMATSKIM PROMENAMA I Vilijem Briks je otkrio banalnu istinu da se protiv klimatskih promena ne možemo boriti već nastojati da ih razumemo, predvidimo i da im se prilagodimo. Razumevanje uloge arktičkog snega i leda, što svojom belinom odbija sunčeve zrake vraćajući ih u svemir, može da objasni pojavu orkana i suša „kakve ne pamtimo“: „Te razlike u temperaturi između arktičkog hladnog vazduha i toplog juga (u ovom slučaju dela američkog kontinenta) formiraju struju Circumpolar Vortex, Jet Steam ili Polar Vortex. Radi se o ogromnoj masi vazduha što se kovitla iznad Arktika da bi u obliku polarnog vetra održavao mase vazduha na jugu u konstantnom kruženju, ne dozvoljavajući da bilo koji deo ostane duže na jednom mestu. Ova vazdušna strujanja se ponašaju kao gigantska pokretna traka, čija je funkcija uporediva sa srcem koje omogućava proticanje krvi kroz organizam… U određenom klimatskom ciklusu došlo je do promene: Arktik je ubrzano postajao sve topliji, došlo je do slabljenja Vorteksa i njegovog uticaja na pokretanje vazdušnih masa. Vetrovi su na severozapadu SAD praktično stali, dozvolivši toplijem vazduhu prodiranje dublje na sever nego što je to uobičajeno, dok je hladan vazduh potisnut u centar i na Istočnu obalu. Ovaj prirodni fenomen je razlog što su se u poslednje dve godine na Istočnoj obali pojavili cikloni tokom zime. Zona toplog vazduha formirala je greben  koji blokira prodor hladnog vazduha na područje s visokim atmosferskim pritiskom, remeteći tipične obrasce smene vetrova i kiša u atmosferi. Ovakva blokada obično ne traje duže od nekoliko dana, pomerajući se pod pritiskom atmosferskih struja kao što su polarni vetrovi, ali zabrinjava to što se ovaj naduvani balon visokog pritiska ne pokreće već dve godine. Tako je nastao naziv Ridiculously Resilient Ridgečudno elastičan greben ili Triple-R.

Kao veliki kamen što se kotrlja uskom tekućom trakom oko Zemlje, Triple-R preusmerava tok brzih vazdušnih struja – Jet Stream – daleko na sever, prouzrokujući prolaz pacifičkih oluja ne samo kroz Kaliforniju već i kroz Oregon i Vašington. Usled toga kiše i sneg koji bi pali na Zapadnu obalu preusmereni su na Aljasku i daleko na sever do arktičkog kruga. Bez polarnog vetra blokirajući vazdušni bedem, formiran na severnom delu Zapadne obale, ostaje bez pomeranja, što sve molbe za kišu čini uzaludnim.“

Briks tvrdi da je ovaj efekat bio predvidljiv na šta ukazuje izveštaj Univerziteta „Santa Kruz“ iz 2004. pod naslovom „Smanjenje ledenih površina na Arktiku prouzrokovaće nestašicu vode na američkom Zapadu“.

Pope FrancisPAPINA BULA S obzirom na sve brojnije skeptike što ne veruju u dobre namere kompanija za borbu protiv klimatskih promena, u projekat ispiranja mozga uključena je i Rimokatolička crkva, čiji je predstavnik prisustvovao konferenciju SOR21. Papa je uveo novu dogmu o klimatskim promenama izdavanjem bule (važan akt papske kancelarije, povelja), prilagođene potrebama zelenih korporacija, kojom se u crkvu unosi korporativno učenje o klimatskim promenama. Vatikanski biskup Sančez Sorondo tim povodom je promovisao najnovije praznoverje, servirajući ga vernicima kao nepobitnu istinu.

Sorondo je objavio da se papina izjava o klimatskim promenama mora smatrati svetom, što je mnoge podsetilo na nesrećnog Galileja i inkvizitorske metode uterivanja istine. Briks je prostudirao sedam tematskih celina iz vatikanske bule na osnovu kojih je poslao pismo papi, upućujući ga na adrese naučnika s kojima bi Sveti otac morao da se konsultuje pre nego što izbaci u etar svoje osnove klimastrologije – kako je nazvao ovaj kvazinaučni pamflet, unisono usvojen kao partijski dokument.  Doprinos borbi protiv prirode dao je i Dalaj Lama svojim pojavljivanjem na „globalnom maršu miliona protiv klimatskih promena“, što govori o sinhronizovanom udaru na zdrav razum iz svih oružja.

Kao što Galilejevi progonitelji nisu imali pojma o astronomiji, tako ni današnji vatikanski velikodostojnici nemaju pojma o nebeskoj mehanici, pa je Briks posegnuo za naučnim legatom Milutina Milankovića, čije delo neoklimatolozi zaobilaze u širokom luku. Briks se u svom pismu papi pozvao na autoritet velikog srpskog naučnika, demontirajući čitav projekat „zaustavimo klimatske promene“.

IVESTICIJE ULOŽENE U MIT Onima koji nisu čuli za Milankovićeve cikluse, Briks daje sledeće informacije: „Verovatno niste čuli za Milutina Milankovića, srpskog matematičara, astronoma, klimatologa, geofizičara – prevashodno zainteresovanog za uzroke nastanka ledenog doba. Tokom tridesetogodišnjeg istraživanja Milanković je utvrdio da na dugotrajne klimatske promene na Zemlji pre svega utiče položaj Zemljine orbite tokom kruženja oko Sunca. Radi se o Milankovićevim ciklusima, kojima se objašnjava pojava ledenih doba u geološkoj prošlosti naše Planete, kao i predviđanje klimatskih promena u budućnosti. Prema ovoj teoriji upravo se nalazimo između dva ledena doba, od kojih se poslednje završilo pre 11.700 godina, što znači da je temperatura danas na vrhu širom globusa. Ledeni pokrivač je takođe na oba pola dostigao svoj minimum. Radi se o potpuno prirodnom fenomenu izazvanom rotacijom Zemlje. Gasovi staklene bašte i ljudske aktivnosti gotovo da nemaju nikakvog uticaja na klimu. Ako bismo to rekli 90 odsto Amerikanaca bi vas linčovalo.“

Briksovo pismo papi Senatu je predočio senator Ted Kruz, što je izazvalo vidno neraspoloženje među agitatorima zaduženih za stvaranje panike, koji uporno kriju podatak da već 18 godina i 9 meseci nema globalnog otopljavanja.

„Al Gor je prvi lansirao priču o ’gasovima staklene bašte’ i ’karbonskom otisku’, budeći u nama osećaj krivice praćen zahvalnošću prema zelenim preduzetnicima. Ogromne investicije su uložene u ovaj mit, a istina je da ljudske aktivnosti nemaju nikakvu vezu s topljenjem leda. Čista energija je bogomdana za prljavu politiku.”

Milankovićevi postulati o klimatskim promenama koje karakteriše cikličnost ledenih doba svedoče o neumitnosti prirodnih zakona protiv kojih ne možemo da se borimo – možemo samo da ih predviđamo i da im se prilagođavamo. A što se bule tiče, kada je Luter počeo da razvija svoje humanističko učenje o veri i crkvi dobio je iz Rima bulu kojom se njegovo učenje osuđuje. On ju je spalio.

[/restrictedarea]

Jedan komentar

  1. Da, ove vremenske `anomalije` mogu da se posmatraju kao čin – `Božanske komedije`…. Kao što stoji u psalmima, Bog se podsmeva ljudskim, umišljenim zaludnostima… A `poruka` je, – nemojte više da `petljate` sa klimatskim opitima i nemojte vaše polu-znanje da uzdižete na pijedestal istine… Ali, gnostici kanda, nikad neće biti u stanju da se opamete i da shvate…
    Vatikan tu ima svojih posebnih – krajnosti… Bolje bi im bilo da su prihvatili Milankovićeve predloge za ujednačavanje kalendara, jer se (celom Zapadu) dešava, da slave, kada praznik nije a praznik – ne slave…. ?
    Uz to, jezuitima koji su bili previše `zabasali` u (promenljive) ljudske nauke dešavalo se da – napuste RKC, za razliku od Nikole Tesle i drugih velikana, koji Pravoslavlje nisu napuštali….
    Svetootačko pravoslavno nasleđe svedoči, da su pojedini svetitelji imali moć uticaja na vremenske prilike, i da molitva pravednika može više nego najveće svetske sile… Savremeni globalisti, čiji pokret ima i snažnu anti-hrišćansku crtu, oslanjaju se na znanje čoveka, a odavno je rečeno, da je proklet onaj koji se u čoveka pouzda…
    Ne treba im verovati jer to znači – slediti ih u prokletstvu…. Blažen je koji se u Boga pouzda…. A kao što je rečeno da će se znanje povećati, tako su i vremenske prognoze tačnije, s ogradom da `čovek predlaže a Bog raspolaže…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *