Када почне киша, отворите кишобран

УраганПише Мара Кнежевић Керн

Да ли човек може и треба да се бори против космичких закона и природних феномена?

Сточари Западног Тексаса и источних делова Новог Мексика настављају да броје жртве након оркана Атлас који је крајем децембра опустошио њихова имања, усмртивши преко 30.000 грла. Да су фармери обавештени на време, губици настали од орканског ветра били би знатно мањи, с обзиром на то да је већина животиња – због повољног времена и свеже траве – изведена на испашу. Преживеле су краве смештене у штале, али је штета велика пошто због изненадне мећаве радници задужени за мужу нису успели да се пробију до њих.

ПОСЛЕДЊИ ЧИН АГЕНДЕ 21 Зли језици тврде да се не ради само о омашци метеоролошких служби – које нису благовремено алармирале сточаре – већ о намерном изазивању проблема с прехраном, уз стварање панике ради успостављања контроле над популацијом. С обзиром на то да управо преузимање контроле над исхраном и водом представља последњи чин Агенде21, не чуди што су Атласу претходиле војне вежбе којима се симулирају нереди у градском језгру, укључујући вежбе у Волмартовим трговачким центрима – потенцијалним будућим пунктовима за дистрибуцију хране.

Сем драстично смањене производње хране, ова непогода је довела многе породице до просјачког штапа, пошто своје зајмове неће моћи да врате банкама. Нови беземљаши и бескућници јачају моћ државе која се од народа ефикасно брани Законом о ванредном стању. Јужна Дакота је изгубила читаву генерацију младих узгајивача због једне снежне олује, на коју нису били унапред упозорени од оних који прогнозирају катастрофичне сценарије 50 година унапред.

[restrictedarea]

Независни истраживач Вилијем Брикс који је након студија филозофије науке почео да анализира злоупотребе у тој области годинама ради на осветљавању тамне стране мантре о климатским променама. Брикс тврди да аутори сценарија за успостављање Светске владе одавно знају због чега је ниво воде у калифорнијским језерима драстично пао, као и због чега се појављују орканске олује тамо где их раније није било. Уместо да признају немоћ пред космичким променама и предузму мере за ублажавање последица, они подстичу колапс у систему прехране развијајући механизме за зараду на туђој несрећи.

Прича о борби против климатских промена домишљато је лансирана на глобалном плану уз проглашавање сваке критичке мисли за јерес. Брикс је након консултације с бројним независним стручњацима из сродних области саставио слагалицу која одговора на питање: да ли је могућа борба против природних појава? Одговор који крију од нас гласи: не, човек не може и не треба да се бори против космичких закона и природних феномена.

„Све што можемо да урадимо кад пада киша јесте да отворимо кишобран“, каже научник који верује у моћ природних закона, а Кристофер Букер у књизи „Насмрт уплашени“ (Scared To Death: From BSE To Global Warming, Why Scares Are Costing Us The Earth) подсећа да се клима одувек мењала, некад брже, некад спорије – под утицајем фактора о којима још увек премало знамо. Утеривање страха служи онима који на тим променама желе да профитирају „борећи се против њих“.

ИСТИНА О КЛИМАТСКИМ ПРОМЕНАМА И Вилијем Брикс је открио баналну истину да се против климатских промена не можемо борити већ настојати да их разумемо, предвидимо и да им се прилагодимо. Разумевање улоге арктичког снега и леда, што својом белином одбија сунчеве зраке враћајући их у свемир, може да објасни појаву оркана и суша „какве не памтимо“: „Те разлике у температури између арктичког хладног ваздуха и топлог југа (у овом случају дела америчког континента) формирају струју Circumpolar Vortex, Jet Steam или Polar Vortex. Ради се о огромној маси ваздуха што се ковитла изнад Арктика да би у облику поларног ветра одржавао масе ваздуха на југу у константном кружењу, не дозвољавајући да било који део остане дуже на једном месту. Ова ваздушна струјања се понашају као гигантска покретна трака, чија је функција упоредива са срцем које омогућава протицање крви кроз организам… У одређеном климатском циклусу дошло је до промене: Арктик је убрзано постајао све топлији, дошло је до слабљења Вортекса и његовог утицаја на покретање ваздушних маса. Ветрови су на северозападу САД практично стали, дозволивши топлијем ваздуху продирање дубље на север него што је то уобичајено, док је хладан ваздух потиснут у центар и на Источну обалу. Овај природни феномен је разлог што су се у последње две године на Источној обали појавили циклони током зиме. Зона топлог ваздуха формирала је гребен  који блокира продор хладног ваздуха на подручје с високим атмосферским притиском, реметећи типичне обрасце смене ветрова и киша у атмосфери. Оваква блокада обично не траје дуже од неколико дана, померајући се под притиском атмосферских струја као што су поларни ветрови, али забрињава то што се овај надувани балон високог притиска не покреће већ две године. Тако је настао назив Ridiculously Resilient Ridgeчудно еластичан гребен или Triple-R.

Као велики камен што се котрља уском текућом траком око Земље, Triple-R преусмерава ток брзих ваздушних струја – Јet Stream – далеко на север, проузрокујући пролаз пацифичких олуја не само кроз Калифорнију већ и кроз Орегон и Вашингтон. Услед тога кише и снег који би пали на Западну обалу преусмерени су на Аљаску и далеко на север до арктичког круга. Без поларног ветра блокирајући ваздушни бедем, формиран на северном делу Западне обале, остаје без померања, што све молбе за кишу чини узалудним.“

Брикс тврди да је овај ефекат био предвидљив на шта указује извештај Универзитета „Санта Круз“ из 2004. под насловом „Смањење ледених површина на Арктику проузроковаће несташицу воде на америчком Западу“.

Pope FrancisПАПИНА БУЛА С обзиром на све бројније скептике што не верују у добре намере компанија за борбу против климатских промена, у пројекат испирања мозга укључена је и Римокатоличка црква, чији је представник присуствовао конференцију СОР21. Папа је увео нову догму о климатским променама издавањем буле (важан акт папске канцеларије, повеља), прилагођене потребама зелених корпорација, којом се у цркву уноси корпоративно учење о климатским променама. Ватикански бискуп Санчез Сорондо тим поводом је промовисао најновије празноверје, сервирајући га верницима као непобитну истину.

Сорондо је објавио да се папина изјава о климатским променама мора сматрати светом, што је многе подсетило на несрећног Галилеја и инквизиторске методе утеривања истине. Брикс је простудирао седам тематских целина из ватиканске буле на основу којих је послао писмо папи, упућујући га на адресе научника с којима би Свети отац морао да се консултује пре него што избаци у етар своје основе климастрологије – како је назвао овај квазинаучни памфлет, унисоно усвојен као партијски документ.  Допринос борби против природе дао је и Далај Лама својим појављивањем на „глобалном маршу милиона против климатских промена“, што говори о синхронизованом удару на здрав разум из свих оружја.

Као што Галилејеви прогонитељи нису имали појма о астрономији, тако ни данашњи ватикански великодостојници немају појма о небеској механици, па је Брикс посегнуо за научним легатом Милутина Миланковића, чије дело неоклиматолози заобилазе у широком луку. Брикс се у свом писму папи позвао на ауторитет великог српског научника, демонтирајући читав пројекат „зауставимо климатске промене“.

ИВЕСТИЦИЈЕ УЛОЖЕНЕ У МИТ Онима који нису чули за Миланковићеве циклусе, Брикс даје следеће информације: „Вероватно нисте чули за Милутина Миланковића, српског математичара, астронома, климатолога, геофизичара – превасходно заинтересованог за узроке настанка леденог доба. Током тридесетогодишњег истраживања Миланковић је утврдио да на дуготрајне климатске промене на Земљи пре свега утиче положај Земљине орбите током кружења око Сунца. Ради се о Миланковићевим циклусима, којима се објашњава појава ледених доба у геолошкој прошлости наше Планете, као и предвиђање климатских промена у будућности. Према овој теорији управо се налазимо између два ледена доба, од којих се последње завршило пре 11.700 година, што значи да је температура данас на врху широм глобуса. Ледени покривач је такође на оба пола достигао свој минимум. Ради се о потпуно природном феномену изазваном ротацијом Земље. Гасови стаклене баште и људске активности готово да немају никаквог утицаја на климу. Ако бисмо то рекли 90 одсто Американаца би вас линчовало.“

Бриксово писмо папи Сенату је предочио сенатор Тед Круз, што је изазвало видно нерасположење међу агитаторима задужених за стварање панике, који упорно крију податак да већ 18 година и 9 месеци нема глобалног отопљавања.

„Ал Гор је први лансирао причу о ’гасовима стаклене баште’ и ’карбонском отиску’, будећи у нама осећај кривице праћен захвалношћу према зеленим предузетницима. Огромне инвестиције су уложене у овај мит, а истина је да људске активности немају никакву везу с топљењем леда. Чиста енергија је богомдана за прљаву политику.”

Миланковићеви постулати о климатским променама које карактерише цикличност ледених доба сведоче о неумитности природних закона против којих не можемо да се боримо – можемо само да их предвиђамо и да им се прилагођавамо. А што се буле тиче, када је Лутер почео да развија своје хуманистичко учење о вери и цркви добио је из Рима булу којом се његово учење осуђује. Он ју је спалио.

[/restrictedarea]

Један коментар

  1. Да, ове временске `аномалије` могу да се посматрају као чин – `Божанске комедије`…. Као што стоји у псалмима, Бог се подсмева људским, умишљеним залудностима… А `порука` је, – немојте више да `петљате` са климатским опитима и немојте ваше полу-знање да уздижете на пиједестал истине… Али, гностици канда, никад неће бити у стању да се опамете и да схвате…
    Ватикан ту има својих посебних – крајности… Боље би им било да су прихватили Миланковићеве предлоге за уједначавање календара, јер се (целом Западу) дешава, да славе, када празник није а празник – не славе…. ?
    Уз то, језуитима који су били превише `забасали` у (променљиве) људске науке дешавало се да – напусте РКЦ, за разлику од Николе Тесле и других великана, који Православље нису напуштали….
    Светоотачко православно наслеђе сведочи, да су поједини светитељи имали моћ утицаја на временске прилике, и да молитва праведника може више него највеће светске силе… Савремени глобалисти, чији покрет има и снажну анти-хришћанску црту, ослањају се на знање човека, а одавно је речено, да је проклет онај који се у човека поузда…
    Не треба им веровати јер то значи – следити их у проклетству…. Блажен је који се у Бога поузда…. А као што је речено да ће се знање повећати, тако су и временске прогнозе тачније, с оградом да `човек предлаже а Бог располаже…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *