Pečat nedelje

Priznanje NIS-u za dostignuća u oblasti prava

Ovogodišnje nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“, koje se dodeljuju već 14 godina u okviru projekta „Put ka vrhu“, sa ciljem promocije društvenog i preduzetničkog stvaralaštva u Srbiji, između prepoznatljivih imena sa domaće scene pripale su i dvojici zaslužnih Rusa. Priznanje je dodeljeno Sergeju Fominihu, direktoru Funkcije za pravna i korporativna pitanja NIS-a, za visoke korporacijske domete u oblasti pravne regulative.
Sergej Fominih je nagrađen kao istaknuti menadžer i stručnjak kompanije NIS, iza koga stoje zapaženi rezultati u poslovanju kompanije.
Među dobitnicima nagrada koje se dodeljuju za doprinos razvoju privrednog i društvenog stvaralaštva nalazi se i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin, za dinamičnost privrednih i prijateljskih veza.
Predloge kandidata dostavljaju Privredna komora Srbije, lokalne samouprave, udruženja novinara i nevladine organizacije, dok žiri koji čine profesori univerziteta, pri odabiru pobednika vrednuje poslovnost, tržišnu poziciju, društvenu odgovornost, moralne i etičke vrednosti kandidata.
Dosadašnji dobitnici priznanja su najuglednije ličnosti privrednog, kulturnog i političkog života Srbije.

„Podzemna“ avijacija

Srpska avijacija još ne leti. Nema akumulatora. Ministar Gašić između dva slanja naših vojnika u mirovne misije širom sveta nervozno konstatuje da vlada velika oskudacija. Zbog toga Ministarstvo odbrane neguje novi trend u avijaciji, takozvanu „podzemnu“ avijaciju.
Javnosti je malo poznato, ali Srbija trenutno pod zemljom ima 14 aviona! Stoje tamo već 15 godina, od vremena NATO agresije. Četiri naoružana aviona tipa MIG 21 i jedan G-4 „Super Galeb“ zatrpani su na aerodromu Sjenica. Na aerodromu Lađevci pod zemljom se nalazi jedan avion J-22 „Orao“, a na aerodromu Ponikve dva aviona MIG 21 i šest aviona tipa „Orao“. Ovde još leži i preko 16 tona eksploziva, kao i gorivo iz svih aviona. Za čišćenje kruga aerodroma potrebno je 1,2 evra po metru kvadratnom ili oko dva miliona evra.

Džoja Ratković Gavela: EU i MI

Karikatura je diskvalifikovana na konkursu EU i MI, koji raspisuje Kancelarija za EU integracije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *