Печат недеље

Признање НИС-у за достигнућа у области права

Овогодишње награде „Капетан Миша Анастасијевић“, које се додељују већ 14 година у оквиру пројекта „Пут ка врху“, са циљем промоције друштвеног и предузетничког стваралаштва у Србији, између препознатљивих имена са домаће сцене припале су и двојици заслужних Руса. Признање је додељено Сергеју Фоминиху, директору Функције за правна и корпоративна питања НИС-а, за високе корпорацијске домете у области правне регулативе.
Сергеј Фоминих је награђен као истакнути менаџер и стручњак компаније НИС, иза кога стоје запажени резултати у пословању компаније.
Међу добитницима награда које се додељују за допринос развоју привредног и друштвеног стваралаштва налази се и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин, за динамичност привредних и пријатељских веза.
Предлоге кандидата достављају Привредна комора Србије, локалне самоуправе, удружења новинара и невладине организације, док жири који чине професори универзитета, при одабиру победника вреднује пословност, тржишну позицију, друштвену одговорност, моралне и етичке вредности кандидата.
Досадашњи добитници признања су најугледније личности привредног, културног и политичког живота Србије.

„Подземна“ авијација

Српска авијација још не лети. Нема акумулатора. Министар Гашић између два слања наших војника у мировне мисије широм света нервозно констатује да влада велика оскудација. Због тога Министарство одбране негује нови тренд у авијацији, такозвану „подземну“ авијацију.
Јавности је мало познато, али Србија тренутно под земљом има 14 авиона! Стоје тамо већ 15 година, од времена НАТО агресије. Четири наоружана авиона типа МИГ 21 и један Г-4 „Супер Галеб“ затрпани су на аеродрому Сјеница. На аеродрому Лађевци под земљом се налази један авион Ј-22 „Орао“, а на аеродрому Поникве два авиона МИГ 21 и шест авиона типа „Орао“. Овде још лежи и преко 16 тона експлозива, као и гориво из свих авиона. За чишћење круга аеродрома потребно је 1,2 евра по метру квадратном или око два милиона евра.

Џоја Ратковић Гавела: ЕУ и МИ

Карикатура је дисквалификована на конкурсу ЕУ и МИ, који расписује Канцеларија за ЕУ интеграције

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *