ПЕЧАТ НЕДЕЉЕ

Годишње награде Српске асоцијације менаџера

Прву награду у категорији Најбољи регионални пројекат у 2013. добио је НИС за пројекат бензинских станица у региону

Српска асоцијација менаџера доделила је годишње награде у осам категорија. Прву награду у категорији Најбољи регионални пројекат у 2013. добио је НИС за пројекат бензинских станица у региону. У образложењу награде која је додељена компанији што кроз своју инвестициону политику највише доприноси промоцији овог дела југоисточне Европе као пожељне инвестиционе дестинације и кроз свој рад највише доприноси даљој пословној интеграцији региона, наводи се да је НИС прва компанија која је отворила канцеларију у Бриселу, у ЕУ послује у Мађарској, Бугарској, Румунији и на тај начин доприноси европским интеграцијама и ширењу Србије у региону.
НИС тренутно развија премијум бренд GAZPROM за ширење у региону. До краја 2015. планира се пуштање у рад 250 бензинских станица GAZPROM у Србији и региону, у шта ће бити уложено неколико стотина милиона евра.
„За нас је озбиљан изазов награда коју смо примили. Захвалност пре свега дугујемо потрошачима који у нас верују и због чега растемо, потом нашим акционарима, Републици Србији и Газпром групи за подршку коју нам пружају у развоју наше компаније у региону и сасвим сигурно нашим стручњацима због којих остварујемо тако добре резултате. Ово је могућност да побољшамо и унапредимо наше резултате у будућности. За пет година смо доста напредовали. Повећали смо кроз порезе и доприносе учешће НИС-а у републичком буџету са седам на 13 одсто и очекујемо да на крају ове године тај показатељ премаши 13 одсто. То није крај, није чак ни средина. Хвала на поверењу које сте нам указали, а ја обећавам да ћемо урадити све што од нас зависи да растемо убудуће“, рекао је Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а.
На свечаној вечери доделе годишњих награда САМ присуствовало је 300 званица из пословног, политичког, културног и медијског живота а награде су додељене у категоријама: Најбољи послодавац, Најбољи менаџер, Најбољи млади менаџер, Најбоља институција за образовање и усавршавање менаџера, Регионални пројекат године, Најбољи послодавац у категорији МСП и Најбољи новинар економске редакције. Такође, додељена је и специјална награда за највећи допринос за развој и промоцију лидерства међу младима.

Трибина о косову и метохији

У оквиру циклуса јавних манифестација на актуелне теме, у недељу 22. децембра у 18 часова у Змај Јовиној 15, међуспрат, у Београду, Београдски културни клуб и Историјски пројекат Сребреница приређују трибину „Слободни избори – под принудом?“
Како су илегални избори претворени у механизам за обесправљење неалбанаца на Косову и Метохији? Могу ли се бирачи Републике Србије присилити да гласају на изборима које расписује непризната држава? Сме ли их њихова држава терати да учествују у таквом нелегитимном процесу? Према одлуци Међународног суда правде у Хагу, имају ли Срби, Роми, Горани и остали неалбанци право да прогласе независност од самозване „Републике Косово“ на исти начин као албански сецесионисти када су се отцепили од Републике Србије?
У оквиру трибине биће премијерно приказан филм о току присилно одржаних „избора“ на КиМ 3. и 17. новембра 2013.
На трибини ће наступити Сергеј Белоус и Мидраг Зарковић, очевици инкриминисаних догађаја, и Александар Павић из Удружења грађана „Никад граница.“

Београдски форум за свет равноправних

„Проблем статуса српске покрајине Косово и Метохија остаје нерешен, без обзира на бриселски тзв. споразум. Мирно и трајно решење биће могуће уколико се обезбеди пуно поштовање и примена Резолуције Савета безбедности УН 1244 (1999) и Устава Србије којима се гарантује суверенитет и територијални интегритет Србије. Улога Савета безбедности у обезбеђивању праведног и трајног решења не може се заменити улогом ниједне регионалне организације, била то Европска унија, НАТО, или нека друга. Уједињене нације су једина легитимна међународна заједница, све друге су самопрокламоване и нелегитимне. Тешко је данас замислити решење било којег проблема у Европи без учешћа Русије, поготову је то немогуће против интереса Русије. Политика САД да се притисцима на Србију решавање проблема статуса Косова и Метохије измести из Савета безбедности као једино надлежног органа и формално стави под окриље ЕУ, фактички у руке САД, ВБ и Немачке, тешко да може издржати пробу времена. Верујем да ће будућност показати да је то била лоша процена и велика грешка – опција штетна не само за Србију већ и за Европу.“
Ово су неке од теза из уводног излагања Живадина Јовановића на редовној годишњој скупштини Београдског форума за свет равноправних, одржаној 14. децембра 2013. у Београду.
Овом догађају присуствовали су и генерални секретар Светског савета за мир, са седиштем у Атини, Ираклис Тсавдаридис, Владика бачки, господин Иринеј Буловић, дипломатски представници више пријатељских земаља акредитовани у Београду, представници већег броја независних, нестраначких удружења из Србије и српског расејања, представници удружења студената Београдског и Универзитета у Бањалуци, представници више удружења са Косова и Метохије и други.

Напад роја

Прошле среде, 11. децембра 2013, група од неколико десетина младих окупила се у холу Филозофског факултета у Београду како би спречила да на трибини посвећеној генетички модификованим организмима, коју је организовала Унија студената Београдског универзитета, говори Мирослав Живковић, координатор кампање за Србију без ГМО, покрета „Двери“. Ова група била је инструирана да узвикује пароле: „Фашисти, фашисти“; „Двери“ су фашисти“, „Свети Сава је фашиста“… Увежбане агресивне кретње лево-десно и снимање апаратима и мобилним телефонима, транспаренти са кукастим крстом, постављање испред говорнице, дување у звиждаљке и атмосфера линча, представљали су парадигматичан пример деловања инструираних, организованих група у златном добу „томахавк демократије“. Поред Живковића, који је у оквиру покрета „Двери“ значајно допринео спречавању промене закона који нас је до сада штитио од ГМО и откривању ГМО лобиста, трибину је напустила и новинарка Биљана Ђоровић, која се годинама успешно бави проблематиком ГМО и начинима на које корпорације у спрези са државама преузимају тржишта хране уводећи небезбедну и по живот опасну храну, уништавајући економију, природну средину и живот људи широм планете. Говорници су напустили трибину не желећи да наступају у ситуацији у којој се реч „фашизам“ користи за пука етикетирања и прогон противника Новог светског поретка.
Биљана Ђоровић, иначе сарадница „Печата“, каже: „Акцију видим као део ширег захвата иза којег највероватније стоји ГМО лоби, огорчен због пораза који је овде претрпео. Медији у Србији, преузети од стране глобалиста, окосница су у процесу потпуног урушавања државе и уништења народа. Механизам оваквих подухвата разрађен је почетком века у раду Дениса Бушнела, водећег научника у НАСА „Ленгли“ истраживачком центру: „Стратешка питања будућности / Ратови будућности (до 2025)“ . У делу под називом „Експлоатација Си-Ен-Ен синдрома“ он описује како медијски треба деловати на оне који су перципирани као носачи отпора спровођењу агенде глобалиста. Операција се назива „напад роја“ – „Потопи Носача(е) путем „напада роја“ – медији синхронизовано са деловањем група за притисак, групама фронта или извођачима фолс флег операција спроводе операције „потапања“ противника. „Метод је видљив из извештавања са овог скупа у интерпретацији Рингијеровог „Блица“, „24 сата“, „Пешчаника“ и других медија који су ме представили као „симпатизера клерофашистичке организације „Образ“ са којом немам никакве додирне тачке. Блиц је у етикетирању отишао најдаље када је у наслову текста написао: „Студенти отерали говорнике „Двери“ и „Образа“. Реч је о примени класичне психолошке операције „убијања карактера“ у којој се лепљењем етикета настоји да умањи ауторитет бескомпромисних истраживача који су разоткрили механизме, групе фронта и поједине лобисте који имају обавезу да становнике Србије изложе „семену уништења“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *