U EU juče stupila na snagu zabrana kuvanja kod kuće

Brisel, 6. 5. 2013. godine (Be92) – Od juče je u svim članicama Evropske unije stupila na snagu uredba kojom se zabranjuje svako pripremanje hrane kod kuće. Po Konvenciji o ispravnoj ishrani i zaštiti zdravlja koji je usvojio Evropski parlament još u junu prošle godine, a koji je juče stupio na snagu, niko bez posebnog sertifikata nema pravo da kuva, prži, pohuje, dinsta, peče ili na bilo koji drugi način priprema hranu. To pravo nemaju ni restorani koji na vreme nisu nabavili sertifikat koji nije bilo nimalo lako nabaviti. Osim toga, za ovo odobrenje valjalo je izdvojiti između 250.000 i dva miliona evra, zavisno od veličine lokala.
Poneki privilegovani građani još uvek mogu da kuvaju i kod kuće ukoliko su završili pojedine ugostiteljske fakultete, i takođe pribavili odgovarajuće sertifikate i ostalu dokumentaciju.
Ubuduće će kod kuće moći da se jede samo hrana naručena iz odgovarajućih restorana, gotova jela iz supermarketa, zamrznuti specijaliteti kuhinja iz celog sveta, a što se voća i povrća tiče, ono će biti dostupno samo u velikim lancima, dok će pijace već od sutra biti potpuno ugašene, budući da za njima nema nikakve potrebe pošto je još prošlog meseca uvedena zabrana prodaje svih namirnica koje nemaju sertifikat, među kojima i lekovito bilje, čajevi, sirevi, med, sokovi, alkoholna pića.
Na spisku država na koje se odnosi ova zabrana nalaze se i one zemlje koje bi tek trebalo da uđu u Evropsku uniju i koje su u pregovorima o ulasku, što znači da iz našeg regiona tu spadaju Hrvatska i Crna Gora, a na radost Ivice Dačića, Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića kojima je strateški cilj ulazak u Evropsku uniju, na spisku će se naći i Srbija. Tim povodom oglasio se i vicepremijer i predsednik najveće srpske parlamentarne stranke Aleksandar Vučić:
„Možda se nekom neće dopasti što više neće moći da kupuje namirnice na pijaci, što neće moći da sprema hranu kod kuće, što neće više smeti neovlašćeno da prikuplja lekovito bilje i pije biljne čajeve bez licence, ali moramo shvatiti da je to naš jedini put i da je to sve za naše dobro. Evropa brine o našem zdravlju i potrebama. Ovo je izvrsna vest i da nije toga, mi bismo ostali u izolaciji“. U nastavku izlaganja, Vučić se založio za genetski modifikovane organizme u kojima, kako je podvukao, leži budućnost. Takođe, Vučić je izrazio zadovoljstvo što će napokon prestati nekontrolisana preprodaja kamilice, nane, kantariona i rtanjskog čaja koja je bila velika pretnja zdravlju stanovništva Srbije.

LDP i SPO predlažu ukidanje Srba sa Kosova

Beograd, 8. 5. 2013. godine (Be92) – Lideri dve velike parlamentarne stranke sa velikom harizmom i ugledom u narodu Čedomir Jovanović (LDP) i Vuk Drašković (SPO) u zajedničkom saopštenju za javnost predložili su da se Srbi s Kosova ukinu i proglase nevažećim licima.
U saopštenju se ističe da na ovaj način ove dve stranke prenose stavove većine u Srbiji. Prema njihovim rečima, njihovi stručnjaci pratili su komentare sa sajta B92 u vezi sa Briselskim sporazumom i događajima koji su usledili, posle čega je nedvosmisleno utvrđeno da je većina stanovništva Srbije za implementaciju Briselskog sporazuma i da Srbi sa Kosova samo guše Srbiju u njenom napredovanju ka srećnoj evropskoj porodici blagostanja. Posebno je istaknut najpreporučeniji komentar povodom vesti da su Srbi s Kosova pisali ruskim liderima u kojem stoji:
„E, ako je tako… samo nastavite da se ‘borite’, a nas u Srbiji zaobiđite!
Imamo i mi naših problema, vaši problemi nas ne zanimaju!
(Skinite nam se više… 8. maj 2013. 15:51)“
„Ovo je bez sumnje većinski i razuman stav Srbije“, kaže se u saopštenju koje se završava porukom „Srbija bez Kosova, Evropa sa Srbijom!“

7 komentara

  1. Jovan Anastasijević

    Decenijama sa zadovoljstvom, sit i komforan živim u EU. Pročitao sam ovu vest i presekao se od užasa: već danima nesvesno kršim taj zakon! Očekujem da mi svaki čas policija provali u kuću i uhapsi me. Možda će me po kratkom postupku i … znate već… metak u potiljak, ili čelo, pitanje je sad? Teško meni – lele i kuku! Ma, kako vas nije sramota da objavljujete ovakve gadosti? Pa i komunistički AGITPROP je imao inteligentniji pristup antipropagandi od vas. Ako mislite da je to što pišete duhovito, ironija, sarkazam, ili šta još – grdno se varate. To je samo odraz gluposti.

    • Sa ovom odlukom EU o zabrani kuvanja, nastaje nova era u razvoju citavog covecansta! EU je prva koja je donela ovu neverovatnu, drasticnu, odluku i mnogo brze nego sam ikada mogla da pretpostavim!Uskoro cemo je imati na svim kontintima! Na osnovu CODEX ALIMENTARIUS mozemo ocekivati zabranu upotrebe svega sto je zdravo, neophodno i normalno.Oni su cak i pravo na vazdusnu teritoriju iznad svakog kontinenta podelil, kao i pravo na raspolaganje tim vazduhom, odnosno pravo na zagadjenje i mnogo jos drugih neverovatnih stvari!
      To je prelazak na hranu koju cemo svi biti prinudjeni da koristimo, a to je GMO, i svega o cemu je nekada Orwel pisao!
      Ako niste culi za codex alimentarius ili agenda21 prosetajte malo po internetu i ytube, mnogo stvari zvuci prosto neverovatno, ali sa ovom odlukom EU oni prelaze ne delo!
      Gluposti ovde nema, sve je davno smisljeno, reseno i sada stupa na snagu! Ovo je tek pocetak… Ako se pitate ko su to “oni” to su oni iz teorje zavere koji nas nikada nisu interesovali, jer su to bile kao price za malu decu!Budimo svesni ozbiljnosti situacije, budimo svesni sebe!

  2. Ovo je gore nego da su sa cizmom dosli da nas pokore,sad udaraju i na duhovnost i crkvu,sto nikad ranije nije bio slucaj.Naucili su na greskama.Nazalost i domacih izdajnika nikad nije falilo..

  3. U zemlji Srbiji sa ovakvim platama, aha-ha-ha!
    Pa jesu li normalni?
    Da li je moguce da se Vucic zalaze za genetski modifikovanu hranu? Ne mogu da verujem!

  4. Ovo je neka šala, ili šta?

  5. Pogledajte: http://www.wakeupearth.org , dolazi zima duga i hladna..

  6. sala sala..jasta.. ali vrlo slana.. zamalo da mi srce stane..ajde sad nadoknada za pretrpljeni stres 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *