У ЕУ јуче ступила на снагу забрана кувања код куће

Брисел, 6. 5. 2013. године (Бе92) – Од јуче је у свим чланицама Европске уније ступила на снагу уредба којом се забрањује свако припремање хране код куће. По Конвенцији о исправној исхрани и заштити здравља који је усвојио Европски парламент још у јуну прошле године, а који је јуче ступио на снагу, нико без посебног сертификата нема право да кува, пржи, похује, динста, пече или на било који други начин припрема храну. То право немају ни ресторани који на време нису набавили сертификат који није било нимало лако набавити. Осим тога, за ово одобрење ваљало је издвојити између 250.000 и два милиона евра, зависно од величине локала.
Понеки привилеговани грађани још увек могу да кувају и код куће уколико су завршили поједине угоститељске факултете, и такође прибавили одговарајуће сертификате и осталу документацију.
Убудуће ће код куће моћи да се једе само храна наручена из одговарајућих ресторана, готова јела из супермаркета, замрзнути специјалитети кухиња из целог света, а што се воћа и поврћа тиче, оно ће бити доступно само у великим ланцима, док ће пијаце већ од сутра бити потпуно угашене, будући да за њима нема никакве потребе пошто је још прошлог месеца уведена забрана продаје свих намирница које немају сертификат, међу којима и лековито биље, чајеви, сиреви, мед, сокови, алкохолна пића.
На списку држава на које се односи ова забрана налазе се и оне земље које би тек требало да уђу у Европску унију и које су у преговорима о уласку, што значи да из нашег региона ту спадају Хрватска и Црна Гора, а на радост Ивице Дачића, Александра Вучића и Томислава Николића којима је стратешки циљ улазак у Европску унију, на списку ће се наћи и Србија. Тим поводом огласио се и вицепремијер и председник највеће српске парламентарне странке Александар Вучић:
„Можда се неком неће допасти што више неће моћи да купује намирнице на пијаци, што неће моћи да спрема храну код куће, што неће више смети неовлашћено да прикупља лековито биље и пије биљне чајеве без лиценце, али морамо схватити да је то наш једини пут и да је то све за наше добро. Европа брине о нашем здрављу и потребама. Ово је изврсна вест и да није тога, ми бисмо остали у изолацији“. У наставку излагања, Вучић се заложио за генетски модификоване организме у којима, како је подвукао, лежи будућност. Такође, Вучић је изразио задовољство што ће напокон престати неконтролисана препродаја камилице, нане, кантариона и ртањског чаја која је била велика претња здрављу становништва Србије.

ЛДП и СПО предлажу укидање Срба са Косова

Београд, 8. 5. 2013. године (Бе92) – Лидери две велике парламентарне странке са великом харизмом и угледом у народу Чедомир Јовановић (ЛДП) и Вук Драшковић (СПО) у заједничком саопштењу за јавност предложили су да се Срби с Косова укину и прогласе неважећим лицима.
У саопштењу се истиче да на овај начин ове две странке преносе ставове већине у Србији. Према њиховим речима, њихови стручњаци пратили су коментаре са сајта Б92 у вези са Бриселским споразумом и догађајима који су уследили, после чега је недвосмислено утврђено да је већина становништва Србије за имплементацију Бриселског споразума и да Срби са Косова само гуше Србију у њеном напредовању ка срећној европској породици благостања. Посебно је истакнут најпрепорученији коментар поводом вести да су Срби с Косова писали руским лидерима у којем стоји:
„Е, ако је тако… само наставите да се ‘борите’, а нас у Србији заобиђите!
Имамо и ми наших проблема, ваши проблеми нас не занимају!
(Скините нам се више… 8. мај 2013. 15:51)“
„Ово је без сумње већински и разуман став Србије“, каже се у саопштењу које се завршава поруком „Србија без Косова, Европа са Србијом!“

7 коментара

 1. Јован Анастасијевић

  Деценијама са задовољством, сит и комфоран живим у ЕУ. Прочитао сам ову вест и пресекао се од ужаса: већ данима несвесно кршим тај закон! Очекујем да ми сваки час полиција провали у кућу и ухапси ме. Можда ће ме по кратком поступку и … знате већ… метак у потиљак, или чело, питање је сад? Тешко мени – леле и куку! Ма, како вас није срамота да објављујете овакве гадости? Па и комунистички АГИТПРОП је имао интелигентнији приступ антипропаганди од вас. Ако мислите да је то што пишете духовито, иронија, сарказам, или шта још – грдно се варате. То је само одраз глупости.

  • Sa ovom odlukom EU o zabrani kuvanja, nastaje nova era u razvoju citavog covecansta! EU je prva koja je donela ovu neverovatnu, drasticnu, odluku i mnogo brze nego sam ikada mogla da pretpostavim!Uskoro cemo je imati na svim kontintima! Na osnovu CODEX ALIMENTARIUS mozemo ocekivati zabranu upotrebe svega sto je zdravo, neophodno i normalno.Oni su cak i pravo na vazdusnu teritoriju iznad svakog kontinenta podelil, kao i pravo na raspolaganje tim vazduhom, odnosno pravo na zagadjenje i mnogo jos drugih neverovatnih stvari!
   To je prelazak na hranu koju cemo svi biti prinudjeni da koristimo, a to je GMO, i svega o cemu je nekada Orwel pisao!
   Ako niste culi za codex alimentarius ili agenda21 prosetajte malo po internetu i ytube, mnogo stvari zvuci prosto neverovatno, ali sa ovom odlukom EU oni prelaze ne delo!
   Gluposti ovde nema, sve je davno smisljeno, reseno i sada stupa na snagu! Ovo je tek pocetak… Ako se pitate ko su to “oni” to su oni iz teorje zavere koji nas nikada nisu interesovali, jer su to bile kao price za malu decu!Budimo svesni ozbiljnosti situacije, budimo svesni sebe!

 2. Ovo je gore nego da su sa cizmom dosli da nas pokore,sad udaraju i na duhovnost i crkvu,sto nikad ranije nije bio slucaj.Naucili su na greskama.Nazalost i domacih izdajnika nikad nije falilo..

 3. U zemlji Srbiji sa ovakvim platama, aha-ha-ha!
  Pa jesu li normalni?
  Da li je moguce da se Vucic zalaze za genetski modifikovanu hranu? Ne mogu da verujem!

 4. Владимир

  Ово је нека шала, или шта?

 5. sala sala..jasta.. ali vrlo slana.. zamalo da mi srce stane..ajde sad nadoknada za pretrpljeni stres 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *