Две девојке побегле од контролора „Бус Плуса“ и Комуналне полиције не плативши ни карту, ни казну

Београд, 13. 04. 2013. године (Бе92) Две девојке између 20 и 30 година јуче су на необјашњив начин успеле да побегну ревносним контролорима „Бус Плуса“ и тројици припадника Комуналне полиције, и за њима се још увек трага.
По информацијама које смо добили из „Бус Плуса“, ради се о две изразито дрске девојке које су синоћ око 23 часа ухваћене без поседовања карти за превоз на линији 27. Контролори „Бус Плуса“ уљудно су им тражили карте, а њих две су рекле да немају и дрско додале да се „увек шверцују“, и да чак немају ни било која друга документа са собом. Контролори су их извели из аутобуса и мобилним телефоном затражили помоћ Комуналне полиције. Међутим, непосредно после завршеног разговора, девојке су се дале у бег у правцу у којем се кретао аутобус, а за њима и контролори. Необично брзе девојке за које се верује да се баве атлетиком, заокренуле су из улице Драгослава Срејовића у неку од споредних улица, али их је патрола Комуналне полиције угледала како трче узбрдо Триглавском улицом. Комуналци су пробали да их зауставе вичући за њима: „Станите, пуцаћемо!“ Међутим, девојке су упорно наставиле да трче великом брзином и, пошто су заокренуле у Јахоринску улицу, од онда им се губи сваки траг.
Овај случај пријављен је полицији која је започела истрагу на основу сведочења контролора, комуналних полицајаца и очевидаца. Брачни пар који их је угледао посведочио је да једна од две девојке носи наочаре, док друга има плаву косу.
Градоначелник Драган Ђилас окарактерисао је овај догађај као флагрантно кршење права грађана на нормалан живот и превоз, и нагласио да ће починитељке сигурно бити приведене лицу правде и да ће уследити одговарајућа казна. По његовим речима, градски превоз још увек не функционише довољно добро захваљујући таквима као што су њих две.

 Дачић распустио одред за лајковање

Београд, 17. 04. 2013. године (Бе92) Премијер Ивица Дачић одлучио је јуче да распусти специјални одред Жандармерије задужен за лајковање, у круговима полиције познатији као „Лајк јединица“. Овај специјални одред полиције имао је задатак да 24 сата дневно лајкује све вести у којима се премијер, а раније само министар унутрашњих послова спомиње у позитивном контексту. Овај одред имао је и специјалан задатак да на све интернет портале шаље позитивне коментаре о Дачићу. Читавих пет година овај одред који је бројао четрдесет и два официра МУП-а радио је искључиво ове послове и још неке друге везане за друштвене мреже „Фејсбук“ и „Твитер“.
Како је јављено из Кабинета председника Владе, за овим одредом више нема потребе јер су грађани сами почели да лајкују уместо њих, а и ретко где се провуче нека вест која не велича лик и дело Ивице Дачића. Уместо тога, ови искусни кадрови биће распоређени да раде неке друге корисне послове као што су брисање графита у вези са Косовом, легитимисање људи с дугом косом на улици, прислушкивање разговора грађана у јавном превозу, надгледање блогова и привођење на разговор њихових аутора, сарадња са компанијом „Гугл“ у вези са питањем контроле посећивања неподобних сајтова, писање чланака на „Википедији“ у корист СПС-а, објављивање резултата истраживања јавног мњења, кажњавање уличних свирача и слично.
„На овај начин“, истакао је Дачић „обезбедићемо боље функционисање полиције самим тим што ћемо растеретити непотребне дужности високостручних кадрова у полицији. Осим тога, примећено је да грађани нису били задовољни што новац који они одвајају за порез одлази у те сврхе. Због тога сам одлучио да ову јединицу распустим и тим људима доделим много корисније задатке од значаја за нашу заједницу. Осим тога, и међу њима је почело да се осећа незадовољство, јер на посао нису носили лично наоружање. Већ од сутра, сви они задужиће одговарајуће оружје.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *