Građani Beograda zgroženi što nisu imali prilike da dočekaju Hilari Klinton

Beograd, 30. oktobar 2012. godine (Be92) – Grupa građana „Otadžbina“ zajedno sa skoro svim političkim strankama, kao što su SNS, DS, SPS, SPO i LDP koji su planirali da na ulicama Beograda svečano dočekaju Hilari Klinton, zaprepašćeni su što od policije nisu uspeli da dobiju dozvolu za održavanje skupa podrške.
„Naprotiv“, rekao nam je Dejan Ilić iz „Otadžbine“, „MUP je organizovao četu od 4.000 policajaca koji su obezbeđivali konvoj Hilari Klinton i Ketrin Ešton, što je za svaku osudu. Osim nekoliko manjih stranaka, sve stranke i na vlasti i u opoziciji deklarativno su za prijateljske odnose sa SAD-om i za ulazak Srbije u EU po svaku cenu. Od koga onda policija štiti naše najveće prijatelje?“
Uprkos ogromnim merama obezbeđenja, grupa od oko 10.000 Beograđana uspela je da izađe na ulice i pozdravi dolazak prve dve dame zapadne diplomatije, tako što su duž Brankovog mosta, pa sve preko ulice Kneza Miloša i Pionirskog parka skandirali „Hilari – Hilari“ i „Ketlin – Ketlin“ mašući malim papirnim američkim i zastavama EU koje je posebno za tu priliku pripremilo udruženje „Otadžbina“. No, budući da skup nije bio odobren, glavni aktivisti, među kojima je i Dejan Ilić, ali i brojni predstavnici stranaka, uhapšeni su i privedeni, gde čekaju presudu zbog uznemiravanja reda i bezbednosti.
Predsednik vlade Ivica Dačić rekao je da mu nije jasno zašto je skup zabranjen i da će sve učiniti da njegovi partijski drugovi, kao i kolege iz drugih stranaka budu što pre pušteni.
„U pitanju je verovatno neka greška, jer svi znamo koliko Beograđani vole Hilari Klinton i da joj nikad neće zaboraviti požrtvovanu ulogu koju je imala u civilizovanju Srbije i Crne Gore 1999. godine“, podvukao je Dačić.

Istražitelji „Insajdera“ otkrili da je redakcija „Insajdera“ zloupotrebila sredstva za proizvodnju emisije „Insajder“

Beograd, 31. oktobar 2012. godine (Be92) – Grupa istražitelja koja vredno radi za redakciju emisije „Insajder“ predala je u svom najnovijem izveštaju da je novac uložen u proizvodnju te emisije potrošen još jula 2009. godine i da se sredstva koja se danas koriste i premašuju 100.000 evra mesečno troše iz sumnjivih izvora, najverovatnije iz kase koju pune građani Srbije plaćajući porez.
Do ovog otkrića istražitelji su došli slučajno, radeći na drugom slučaju, pogledavši računovodstvene knjige koje se koriste za ovu emisiju i tako utvrdili da su uložena sredstva od početna dva miliona dolara odavno potrošena, a da na žiro račun za potrebe snimanja ove emisije od onda svakog meseca stiže suma od 100.000 evra u dinarskoj protivvrednosti od firme „Bondi-čips“, koja je u APR-u zavedena kao marketinška agencija, a čiji je vlasnik nepoznat. Da sve bude indikativnije, ovo preduzeće registrovano je baš avgusta 2009. godine.
U skladu s profesionalnošću svog poziva, redakcija je započela snimanje serijala emisija vezanih za ovu malverzaciju. Brankica Stanković izjavila je da ona i njen tim neće ostati gluvi na ove optužbe i da će do kraja ispitati detalje vezane za ovu prevaru.
„Ukoliko se ustanovi da je preduzeće ‚Bondi-čips‘, za koje mi inače odavno znamo kao za svog pokrovitelja, nema urednu dokumentaciju vezanu za promet sredstava, objavićemo to u ‚Insajderu‘ i striktno zahtevati da se uđe u trag tom novcu, te da se vrati vlasniku. U pitanju je 3.900.000 evra, koliko je ukupno dosad uplaćeno s računa te firme. Ukoliko taj novac nema pokriće, zahtevaćemo da se to preduzeće zatvori, a čitav tim emisije najoštrije kazni.“

Jedan komentar

  1. Ove dve vesti, iako izmišljene, lako bi mogle da budu i starne. Mnogo jako!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *