Грађани Београда згрожени што нису имали прилике да дочекају Хилари Клинтон

Београд, 30. октобар 2012. године (Бе92) – Група грађана „Отаџбина“ заједно са скоро свим политичким странкама, као што су СНС, ДС, СПС, СПО и ЛДП који су планирали да на улицама Београда свечано дочекају Хилари Клинтон, запрепашћени су што од полиције нису успели да добију дозволу за одржавање скупа подршке.
„Напротив“, рекао нам је Дејан Илић из „Отаџбине“, „МУП је организовао чету од 4.000 полицајаца који су обезбеђивали конвој Хилари Клинтон и Кетрин Ештон, што је за сваку осуду. Осим неколико мањих странака, све странке и на власти и у опозицији декларативно су за пријатељске односе са САД-ом и за улазак Србије у ЕУ по сваку цену. Од кога онда полиција штити наше највеће пријатеље?“
Упркос огромним мерама обезбеђења, група од око 10.000 Београђана успела је да изађе на улице и поздрави долазак прве две даме западне дипломатије, тако што су дуж Бранковог моста, па све преко улице Кнеза Милоша и Пионирског парка скандирали „Хилари – Хилари“ и „Кетлин – Кетлин“ машући малим папирним америчким и заставама ЕУ које је посебно за ту прилику припремило удружење „Отаџбина“. Но, будући да скуп није био одобрен, главни активисти, међу којима је и Дејан Илић, али и бројни представници странака, ухапшени су и приведени, где чекају пресуду због узнемиравања реда и безбедности.
Председник владе Ивица Дачић рекао је да му није јасно зашто је скуп забрањен и да ће све учинити да његови партијски другови, као и колеге из других странака буду што пре пуштени.
„У питању је вероватно нека грешка, јер сви знамо колико Београђани воле Хилари Клинтон и да јој никад неће заборавити пожртвовану улогу коју је имала у цивилизовању Србије и Црне Горе 1999. године“, подвукао је Дачић.

Истражитељи „Инсајдера“ открили да је редакција „Инсајдера“ злоупотребила средства за производњу емисије „Инсајдер“

Београд, 31. октобар 2012. године (Бе92) – Група истражитеља која вредно ради за редакцију емисије „Инсајдер“ предала је у свом најновијем извештају да је новац уложен у производњу те емисије потрошен још јула 2009. године и да се средства која се данас користе и премашују 100.000 евра месечно троше из сумњивих извора, највероватније из касе коју пуне грађани Србије плаћајући порез.
До овог открића истражитељи су дошли случајно, радећи на другом случају, погледавши рачуноводствене књиге које се користе за ову емисију и тако утврдили да су уложена средства од почетна два милиона долара одавно потрошена, а да на жиро рачун за потребе снимања ове емисије од онда сваког месеца стиже сума од 100.000 евра у динарској противвредности од фирме „Бонди-чипс“, која је у АПР-у заведена као маркетиншка агенција, а чији је власник непознат. Да све буде индикативније, ово предузеће регистровано је баш августа 2009. године.
У складу с професионалношћу свог позива, редакција је започела снимање серијала емисија везаних за ову малверзацију. Бранкица Станковић изјавила је да она и њен тим неће остати глуви на ове оптужбе и да ће до краја испитати детаље везане за ову превару.
„Уколико се установи да је предузеће ‚Бонди-чипс‘, за које ми иначе одавно знамо као за свог покровитеља, нема уредну документацију везану за промет средстава, објавићемо то у ‚Инсајдеру‘ и стриктно захтевати да се уђе у траг том новцу, те да се врати власнику. У питању је 3.900.000 евра, колико је укупно досад уплаћено с рачуна те фирме. Уколико тај новац нема покриће, захтеваћемо да се то предузеће затвори, а читав тим емисије најоштрије казни.“

Један коментар

  1. Ove dve vesti, iako izmišljene, lako bi mogle da budu i starne. Mnogo jako!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *