Đilasovo obezbeđenje zbog prohibicije kupuje alkoholna pića u Pančevu

Beograd, Pančevo, 2. oktobar 2012. godine (Be92) – Na juče završenom banketu u Gradskoj skupštini povodom Dana prevodilaca iznenada je ponestalo alkoholnog pića za zvanice i to u nezgodno vreme, tačno u 10 sati uveče kad u Beogradu ne sme da se kupuje alkohol.
Budući da su se na banketu našle ugledne ličnosti iz sveta biznisa i strane diplomate koji su očekivali da im bude posluženo još viskija, konjaka, vina, piva… aktuelnom gradonačelniku nije preostalo ništa drugo nego da pošalje „svoje momke“ da napuste granice Beograda i tamo kupe piće za nestrpljive zvanice.
Kako tvrdi naš izvor koji je želeo da ostane anoniman, od Skupštine se uputilo 10 različitih modela automobila marke „audi“ i sedam kombija iz „pežoove“ linije u pravcu benzinske pumpe „OMV Pančevo“, budući da u Pančevu nijedan hipermarket ne radi preko cele noći. Kako gosti ne bi previše čekali, pozvana je u pomoć policija i još tri vozila Komunalne policije da obezbeđuju kolonu da bi mogla da se kreće brže. Malih problema bilo je na granici Beograda i Vojvodine zato što vozila beogradske Komunalne policije nemaju pravo da prelaze tu granicu, ali je s najvišeg nivoa urgirano i vozila su propuštena uz garanciju da će se ubrzo vratiti na teritoriju uže Srbije.
Kako saznajemo od prodavaca „OMV“ benzinske pumpe, kupljeno je robe u vrednosti od oko 14 miliona i 200 hiljada dinara, uglavnom alkoholnih pića, ali bilo je tu robe koja je mogla da se nabavi i u Beogradu.
Akcija je obavljena za svega 27 minuta i gosti su mirno mogli da nastave da uživaju u prijemu koji se pretvorio u žurku.
Đilas je kritikovao skupštinske radnike zbog ovog propusta i neprijatnosti, ali je dobio odgovor da su oni sve učinili da piće stigne na vreme, ali da je firma zadužena za dobavljanje bila pod blokadom zbog promene PDV sistema i da se sumnja da je direktor naklonjen Borisu Tadiću.
Da nešto nije u redu sa odnosima u gradu pokazuje i činjenica da je banket privremeno prekinut oko jedan sat posle ponoći zbog buke koju su registrovali radnici Komunalne policije i tražili od slavljenika da isključi muziku.

Jedan komentar

  1. Citam ovih dana…Djilas u Stejtu…zuto nam se pise…ali,ozbiljno,Djilas rece,otprilike,”moje americke kolege se cudom cude sto se beogradjani guraju da udju u gradski autobus…”…nisam ni video sta je on odgovorio,verovatno se i sam Dzilas,cudi…Djilas.
    Kada dode autobus na zadnju ili prvu stanicu,na Zeleni Venac,prvo iz autobusa izleti sofer…ko metak.Ode negde,u klozet ili neki kiosk…nema ga.Sve otvoreno,narod bez karti napuni autobus…eto ga,ko metak,ali zadnji,ulece vozac,pali,pa preko mosta,ko da vozi krompir…ma nesto tu ne funkcionise…
    Gledam ja u centru Madrida…stize autobus,svi izadjose,izadje sofer,zatvori sva vrata.Ode sofer u klozet,ili neki ofis…narod cuti,u koloni jedan po jedan,spanci,ekvatorijanci,pismen i polupismen svet…ispred prvih vrata…oduzio se red,tajac.Eto ga sofer,lagano,sede i narod poce da ulazi…moras ponistiti karticu ili markicu,polako da se vidi ili cuje,ako nemas kartu,nema problema,kupis od sofera,bez zurbe,po istoj ceni kao napolju…kod nas je duplo skuplja,kao da si kriv sto nemas kartu a hoces da je kupis…svi usli,krenuo autobus…Izlazi se na sva ostala vrata.
    Ima kontrola ali retko…ne mozes uci u autobus dok pored vozaca ne ponistis kartu.A Bus plus,mesecima kombinuje kako narod da udje u autobus a kako da izadje…uz koreografiju…ulaze svi na prva i zadnja,a izlaze na srednja,sa rukama u vazduhu,da bude lepse…ko na sletu,bog te mazo…a karte,ma nije bitno,i dalje se ne placaju…vozac nema nikakvu obavezu,osim da ti reketaski naplati duplo…
    Platio bih da znam sta je Dzilas…Djilas,odgovorio zapanjenom kolegi,zasto se Srbi guraju da udju u autobus.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *