Ђиласово обезбеђење због прохибиције купује алкохолна пића у Панчеву

Београд, Панчево, 2. октобар 2012. године (Бе92) – На јуче завршеном банкету у Градској скупштини поводом Дана преводилаца изненада је понестало алкохолног пића за званице и то у незгодно време, тачно у 10 сати увече кад у Београду не сме да се купује алкохол.
Будући да су се на банкету нашле угледне личности из света бизниса и стране дипломате који су очекивали да им буде послужено још вискија, коњака, вина, пива… актуелном градоначелнику није преостало ништа друго него да пошаље „своје момке“ да напусте границе Београда и тамо купе пиће за нестрпљиве званице.
Како тврди наш извор који је желео да остане анониман, од Скупштине се упутило 10 различитих модела аутомобила марке „ауди“ и седам комбија из „пежоове“ линије у правцу бензинске пумпе „ОМВ Панчево“, будући да у Панчеву ниједан хипермаркет не ради преко целе ноћи. Како гости не би превише чекали, позвана је у помоћ полиција и још три возила Комуналне полиције да обезбеђују колону да би могла да се креће брже. Малих проблема било је на граници Београда и Војводине зато што возила београдске Комуналне полиције немају право да прелазе ту границу, али је с највишег нивоа ургирано и возила су пропуштена уз гаранцију да ће се убрзо вратити на територију уже Србије.
Како сазнајемо од продаваца „ОМВ“ бензинске пумпе, купљено је робе у вредности од око 14 милиона и 200 хиљада динара, углавном алкохолних пића, али било је ту робе која је могла да се набави и у Београду.
Акција је обављена за свега 27 минута и гости су мирно могли да наставе да уживају у пријему који се претворио у журку.
Ђилас је критиковао скупштинске раднике због овог пропуста и непријатности, али је добио одговор да су они све учинили да пиће стигне на време, али да је фирма задужена за добављање била под блокадом због промене ПДВ система и да се сумња да је директор наклоњен Борису Тадићу.
Да нешто није у реду са односима у граду показује и чињеница да је банкет привремено прекинут око један сат после поноћи због буке коју су регистровали радници Комуналне полиције и тражили од слављеника да искључи музику.

Један коментар

  1. Citam ovih dana…Djilas u Stejtu…zuto nam se pise…ali,ozbiljno,Djilas rece,otprilike,”moje americke kolege se cudom cude sto se beogradjani guraju da udju u gradski autobus…”…nisam ni video sta je on odgovorio,verovatno se i sam Dzilas,cudi…Djilas.
    Kada dode autobus na zadnju ili prvu stanicu,na Zeleni Venac,prvo iz autobusa izleti sofer…ko metak.Ode negde,u klozet ili neki kiosk…nema ga.Sve otvoreno,narod bez karti napuni autobus…eto ga,ko metak,ali zadnji,ulece vozac,pali,pa preko mosta,ko da vozi krompir…ma nesto tu ne funkcionise…
    Gledam ja u centru Madrida…stize autobus,svi izadjose,izadje sofer,zatvori sva vrata.Ode sofer u klozet,ili neki ofis…narod cuti,u koloni jedan po jedan,spanci,ekvatorijanci,pismen i polupismen svet…ispred prvih vrata…oduzio se red,tajac.Eto ga sofer,lagano,sede i narod poce da ulazi…moras ponistiti karticu ili markicu,polako da se vidi ili cuje,ako nemas kartu,nema problema,kupis od sofera,bez zurbe,po istoj ceni kao napolju…kod nas je duplo skuplja,kao da si kriv sto nemas kartu a hoces da je kupis…svi usli,krenuo autobus…Izlazi se na sva ostala vrata.
    Ima kontrola ali retko…ne mozes uci u autobus dok pored vozaca ne ponistis kartu.A Bus plus,mesecima kombinuje kako narod da udje u autobus a kako da izadje…uz koreografiju…ulaze svi na prva i zadnja,a izlaze na srednja,sa rukama u vazduhu,da bude lepse…ko na sletu,bog te mazo…a karte,ma nije bitno,i dalje se ne placaju…vozac nema nikakvu obavezu,osim da ti reketaski naplati duplo…
    Platio bih da znam sta je Dzilas…Djilas,odgovorio zapanjenom kolegi,zasto se Srbi guraju da udju u autobus.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *