Nenad Čanak izjavu da nije tukao Lešanovića dao pod prisilom

Novi Sad, Beograd, 26. septembar 2012. godine – Posle jučerašnje ostavke Nenada Čanka na mesto narodnog poslanika i priznanja da je lično pretukao Pavla Lešanovića iz Beograda, danas je na novinarsko pitanje zašto je „Beti“ neposredno posle navedenog incidenta rekao da nije ni dirnuo Lešanovića, niti da ga je odranije poznavao, pa čak dodao da je i sam od sebe pao i da ne zna šta je posle bilo, odgovorio da je tu izjavu dao pod prisilom.
Naime, po njegovim rečima, policajci koji su ga posle navedene tučnjave priveli i brutalno ga premlatili naterali su ga da potpiše takvu izjavu.
„Nikad u životu nisam slagao, naročito ne oko tako krupne stvari. Naravno da sam Pavla Lešanovića poznavao od ranije, jer se prema mojoj bratanici ponašao kao prema prostitutki. Zato sam ga i pretukao. Izjava koju je prenela ‚Beta‘, a za njom i ostala štampa data je pod velikim mukama kroz koje sam prošao u policijskoj stanici u Novom Sadu, gde su me nagovarali da izjavim tu gomilu gluposti“.
Čanak je na kraju konferencije za novinare podvukao da više neće odgovarati na provokativna pitanja novinara i da je ovaj slučaj za njega rešen. Ako ga sud osudi zato što je pretukao čoveka koji je vređao i njega i njegov grad, a još dolazi iz Beograda, onda to dovoljno govori o našem sudstvu. Ako mi takva kazna bude izrečena, biće to dovoljan signal da se čitava Vojvodina digne na noge i zatraži otcepljenje od Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *