Nikolić i Tadić se odlično zabavljaju i jedva čekaju nove izbore

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 29. jun 2012. godine (Be92) – Posle velikih političkih okršaja, žestokih napada, gomile niskih udaraca, javnih prozivki za krađu, mešetarstvo, izdaju, štrajkova glađu i žeđu, što je krunisano na izborima 6. i 20. maja ove godine, bivši i sadašnji predsednik Srbije Boris Tadić i Tomislav Nikolić priznali su juče na sastanku u zgradi Predsedništva Srbije da su se ludo zabavljali prethodnih godinu dana.
Budući da od samog početka ove igre koju su organizovali da bi politička scena Srbije bila uzbudljivija i izronila iz učmalosti, te da bi narod makar nakratko zaboravio na nevolje i nemaštinu u kojoj se našao u poslednje četiri godine, odlučeno je da se u što skorije vreme organizuje još jedna ovakva fešta.
Boris Tadić i njegov tim složili su se da su mediji ispravno primetili da su ovi izbori više ličili na cirkus nego na političko nadmetanje, i predložili nove scenarije za naredni spektakl, za koji je rečeno da se nadaju da će otpočeti što pre, za manje od godinu dana. Jedan od scenarija predlaže tzv. zamenu biračkog tela. Po tom scenariju, Boris Tadić trebalo bi da predloži svojim biračima da glasaju za Nikolića, a Nikolić svojim biračima za Tadića. Po rečima Srđana Šapera, idejnog tvorca ovog projekta, na taj način neće se zabaviti samo političari i građani, nego ćemo izvršiti svojevrsni eksperiment koji će doprineti razmatranjima ponašanja biračkog tela generalno, čime ćemo ući u udžbenike.
Po ovoj kombinatorici, stranke koje su sačinjavale koaliciju okupljenu oko Demokratske stranke odlučivaće same kome će predložiti da „poklone“ svoje glasove, ali neće imati pravo da pozivaju na glasanje za njih same. Tako će, na primer, SPS na čelu sa Ivicom Dačićem, imati pravo da pokloni glasove LDP-u Čedomira Jovanovića i obrnuto. Isto važi i za ostale stranke, a one koje nisu prešle cenzus takođe će imati pravo na učešće na sledećim izborima, ali će svoje glasove morati da daju nekoj drugoj stranki ispod cenzusa.
Ovaj predlog oduševljeno je prihvaćen od strane Nikolića i novopečenog predsednika SNS-a Aleksandra Vučića. Ostaje jedino nedoumica iz kojih sredstava će se organizovati ovi izbori, ali, kako je istakao Dragan Đilas: „Nama novac ni dosad nije bio problem, pa ne vidim zašto bi bio i odsad“, i dodao da će se naredna kampanja na nivou Beograda uglavnom vrteti oko novih kontejnera za smeće i kanti za kućne ljubimce.

Jedan komentar

  1. Stanislav Nikolić

    Super truper 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *