Николић и Тадић се одлично забављају и једва чекају нове изборе

Пише Павле Ћосић

Београд, 29. јун 2012. године (Бе92) – После великих политичких окршаја, жестоких напада, гомиле ниских удараца, јавних прозивки за крађу, мешетарство, издају, штрајкова глађу и жеђу, што је крунисано на изборима 6. и 20. маја ове године, бивши и садашњи председник Србије Борис Тадић и Томислав Николић признали су јуче на састанку у згради Председништва Србије да су се лудо забављали претходних годину дана.
Будући да од самог почетка ове игре коју су организовали да би политичка сцена Србије била узбудљивија и изронила из учмалости, те да би народ макар накратко заборавио на невоље и немаштину у којој се нашао у последње четири године, одлучено је да се у што скорије време организује још једна оваква фешта.
Борис Тадић и његов тим сложили су се да су медији исправно приметили да су ови избори више личили на циркус него на политичко надметање, и предложили нове сценарије за наредни спектакл, за који је речено да се надају да ће отпочети што пре, за мање од годину дана. Један од сценарија предлаже тзв. замену бирачког тела. По том сценарију, Борис Тадић требало би да предложи својим бирачима да гласају за Николића, а Николић својим бирачима за Тадића. По речима Срђана Шапера, идејног творца овог пројекта, на тај начин неће се забавити само политичари и грађани, него ћемо извршити својеврсни експеримент који ће допринети разматрањима понашања бирачког тела генерално, чиме ћемо ући у уџбенике.
По овој комбинаторици, странке које су сачињавале коалицију окупљену око Демократске странке одлучиваће саме коме ће предложити да „поклоне“ своје гласове, али неће имати право да позивају на гласање за њих саме. Тако ће, на пример, СПС на челу са Ивицом Дачићем, имати право да поклони гласове ЛДП-у Чедомира Јовановића и обрнуто. Исто важи и за остале странке, а оне које нису прешле цензус такође ће имати право на учешће на следећим изборима, али ће своје гласове морати да дају некој другој странки испод цензуса.
Овај предлог одушевљено је прихваћен од стране Николића и новопеченог председника СНС-а Александра Вучића. Остаје једино недоумица из којих средстава ће се организовати ови избори, али, како је истакао Драган Ђилас: „Нама новац ни досад није био проблем, па не видим зашто би био и одсад“, и додао да ће се наредна кампања на нивоу Београда углавном вртети око нових контејнера за смеће и канти за кућне љубимце.

Један коментар

  1. Станислав Николић

    Super truper 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *