Evrofili pristaju na sve osim na zabranu pušenja

Piše Pavle Ćosić

Beograd, Brisel, Kruševac, Priština, 11. april 2012. godine (Be92) – Ujedinjene organizacije, društva, stranke i njihove podružnice na juče održanom sastanku u Kruševcu, donele su zaključak da sve može, ali da zabrana pušenja u Srbiji ne dolazi u obzir.

 

To je jedini uslov koji proevropske organizacije postavljaju Evropskoj uniji u zamenu za sve što se od Srbije traži.
U saopštenju koje su izdale sve ili skoro sve organizacije proevropske i proameričke orijentacije, naglašava se da će Srbija bez ikakvih kompromisa i podilaženja pristati na svakakve uslove, ali ne i na zabranu pušenja na javnim mestima, što su dokazala istraživanja javnog mnjenja. Zbog toga, od Evrope se traži samo jedan jedini ustupak:  „Dozvolite nam pušenje u kafanama, kafićima, restoranima, diskotekama, na splavovima, u klubovima i ostalim mestima javnog okupljanja, a mi ćemo u zamenu za to uvesti zabranu proizvodnje kajmaka, mladog sira, sjeničkog sira, užičke pršute, konkurentskih ovčijih i kozijih sireva sa sertifikatom, a svakako ćemo poraditi i na uklanjanju konkurencije na nivou voća i povrća koji stižu iz Srbije, a u korist Francuske, Nemačke, Italije i Španije“, navodi se u saopštenu Pokreta za Evropsku Srbiju koji ujedinjuje sve stranke koje se zalažu za ulazak Srbije u EU.
Neke stranke, kao što su LDP, SPO i SDU, išle su i korak dalje, obećavši Evropskoj uniji da će na teritoriji Srbije, ukoliko dođu na vlast, prestati svaka poljoprivredna proizvodnja kako se ne bi dogodilo da zakulisnim kanalima roba dospe u Rusiju i Kinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *